Tilaajalle

Karhu-Basket jatkoi voittokulkuaan

KARHU-BASKET–KOUVOT 96–79 (53–49)

Korisliiga-kauden haparoiden aloittanut Karhu Basket (KB) otti neljännen perättäisen voittonsa, kun sille toistamiseen kahdeksan päivän sisällä hävisi Kouvolan Kouvot. Viime kauden finalistien matsissa KB oli parempi.

– Kouvot, joka on ollut aktiivinen joukkue ja on pelannut hyvin, niin nyt molemmat ottelut heitä vastaan me olemme olleet aktiivisempi joukkue, ja siihen olen todella tyytyväinen. Nytkin meillä on 19 vapaaheittoa ja vastustajalla kuusi. Kolmen sekunnin alueelta meillä on pisteitä 56 ja vastustajalla on 36, listasi KB:n päävalmentaja Janne Koskimies.

KB johti matsia alusta loppuun saakka. Ennen taukoa Kouvot pysyi kotijoukkueen kannassa kolmen pisteen heitoilla. Avauserässä 22–13-tilanteen jälkeen ero kaventui nopeasti parilla kolmosella kolmeen ja toisessa erässä muutamissa minuuteissa neljällä kaukoheitolla neljään (51–47).

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja ja pelaajista Teemu Knihtinen (9/4) harmittelivat sitä, kun heidän joukkueellaan eivät tauon jälkeen pysyneet tunteet kurissa. KB johti ottelua puoliajan jälkeen suurimmillaan 23 pisteellä.

Muutama viikko sitten iso laituri Alex Thompson (29 pistettä/8 levypalloa) oli se, jota moni oli tappiokierteessä laittamassa KB:n neljästä tärkeimmästä jenkkipelaajasta vaihtoon. Pienistä vaivoista kärsinyt mies on pelannut kaikissa kolmessa viimeisimmässä matsissa yli 30 minuuttia todella hyvin.

Koskimies ja apuvalmentaja Janne Hänninen ovat nähneet miehen olevan heidän luottamuksensa arvoisen. Thompson on viimeisimmissä otteluissa hakeutunut hanakammin korin läheisyyteen. 203-senttinen mies on myös melko hyvä kaukoheittäjä. Hän pussitti nyt kolmen pisteen heittonsa 3/8.

– Hyökkäyspelimme näytti hyvältä, mutta ei puolustuksemme ensimmäisellä puoliajalla. Me nostimme tasoamme ja se auttoi meitä karkumatkalle, Thompson iloitsi.

Tasoaan on nostanut myös viime kauden finaalisarjan parhaaksi pelaajaksi valittu Cameron Jones (17/3), joka antoi 11 koriin johtanutta syöttöä. Aloitusviisikossa ei nähty 22 minuuttia pelannutta Bojan Sarcevicia (3/1).

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi