Tilaajalle

56 minuuttia jäähyjä jo avauserässä, kolme Sport-pelaajaa suihkuun – Jukurit riepotteli Sportia Mikkelissä

Kovassa syysvireessä oleva Mikkelin Jukurit kuritti Vaasan Sportia jääkiekon Liigan ottelussa Mikkelissä keskiviikkoiltana. Sportista poistettiin pukuhuoneen puolelle puolustaja Jared Wilson ja hyökkääjä Aleksi Ainali jo avauserässä, ja hyökkääjä Roope Talaja päätöserässä.

Sportille merkittiin avauserässä peräti 56 jäähyminuuttia.

Jukurit vei ottelun 6-1 (3-0, 0-0, 3-1). Joukkue viimeisteli kolme maalia ylivoimalla.

Ottelua oli pelattu vain reilut kaksi minuuttia, kun Jukureiden Julius Vähätalo teki joukkueelleen avausmaalin kahden miehen ylivoimalla. Sportin Steven Seigo ja Jared Wilson istuivat tuolloin molemmat kaksiminuuttista kiinnipitämisestä.

Ajassa 12.44 Vähätalo iski toistamiseen. Hän ohjasi Ville Hyvärisen viivalta tulleen kovan laukauksen Sport-vahti Niko Hovisen taakse, ja tilanne oli jo 2-0.

Jo yhden jäähyn istunut Wilson turhautui Jukureiden toisen maalin jälkeen ilmeisen lopullisesti ja taklasi Jukureiden Ville Leskistä rajusti selkään. Wilson "tienasi" itselleen selkätaklauksesta 20 + 5 minuuttia. Se tiesi Wilsonille komennusta pukukopin puolelle.

Jukureiden kapteeni Miika Roine rankaisi Sportia tilanteesta ylivoimalla ja vei Jukurit 3-0-johtoon.

Seuraavaksi oli Aleksi Ainalin vuoro jättää kaukalo selästä taklaamisen ja väkivaltaisuuden vuoksi. Ainalille langetettiin pelirangaistus ja yhteensä 27 minuutin kakku. Nokkapokkaa hänen kanssaan otti Jukureiden Ville Leskinen, joka sai kaksiminuuttisen. Uusia ylivoimamaaleja Jukurit ei kuitenkaan enää avauserässä onnistunut tekemään.

Sport joutui aloittamaan toisen erän alivoimalla, mutta sai pidettyä Jukurit aisoissa.

Toisen erän puolivälissä Sport sai tilaisuuden yrittää kavennusta rangaistuslaukauksella, kun Jukureiden maalivahti Sami Rajaniemi heitti mailansa kiekon eteen maalinedustan ruuhkassa. Rajaniemi kuitenkin nollasi tyylikkäästi Sportin Turo Asplundin rankkarin.

Toisen oivan tilaisuuden Sport sai ajassa 36.44, kun Jukureiden Janne Ritamäki lähti istumaan kaksiminuuttista korkeasta mailasta. Paikka tuli Roope Talajalle maalinedustan kovasta ruuhkasta, mutta Rajaniemi löi hanskansa kiekon päälle.

Erän lopussa ei maaleja enää nähty.

Kolmannen erän alussa Jukureiden Vadim Pereskokov vei joukkueensa jo 4-0-johtoon. Kaksi minuuttia osuman jälkeen Jukureiden Jimi Jalonen sai kaksiminuuttisen kampituksesta. Sport sai kuparisensa rikki, kun Chris DeSousa kavensi ylivoimalla tilanteeksi 4-1. Jukurit haastoi maalin, mutta kavennus pysyi voimassa.

Mika Partanen ja Pereskokov tekivät Jukureille vielä kaksi maalia.

Sportilta poistettiin pukuhuoneen puolelle vielä kolmaskin pelaaja. Hän oli hyökkääjä Roope Talaja, joka sai rangaistuksensa (20 + 5 minuuttia) jalkapyyhkäisystä. Talajan protestointi tuomareille ei asiaa auttanut.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi