Tilaajalle

Kaksi loistoerää ei riittänyt Sportin naisille – Ilves ratkaisi kolmannessa erässä

VAASA

SPORT - ILVES 2–5 (1-0,1-1,0-4)

Sportin naisjoukkueen Liigaottelu Tampereen Ilvestä vastaan lupaili paljon hyvää. Kolmas erä aloitettiin Sportin johdossa, joka on ennen kuulumatonta Ilvestä vastaan. Kolmannessa erässä kentällä huseerasi lähinnä Ilves.

– Kahteen erään olen äärettömän tyytyväinen, sillä osoitimme, että pystymme pelaamaan kiekollisena. Nämä ovat kuitenkin niitä oppitunteja, että peli kestää 60 minuuttia. Oli myös outo tilanne lähteä Ilvestä vastaan johtoasemassa kolmanteen erään, tiedotti Sportin päävalmentaja Marko Haapala.

Mutta ne, jotka ovat nähneet muutamia Sport-Ilves pelejä, hämmästyivät kahden ensimmäisen erän aikana. Sport pelasi erittäin hyvin ja Ilveksen vaihtoaitiossa perinteinen uho ja ylimielisyys vaihtuivat huoleen. Pauliina Suoniemen tekemä ottelun avausmaali ei olisi parempaan paikkaan voinut tulla.

Ilveksen tasoituksella tilanteeksi 1-1 oli erikoinen vaikutus. Sport olisi voinut aivan hyvin hätääntyä ja Ilves olisi mennyt menojaan, mutta ei suinkaan.

Sport ikään kuin lisäsi vauhtia kentällä ja vajaan minuutin kuluttua Ilveksen tasoituksesta Sport oli jälleen johdossa Noora Myllärin kauden avausmaalilla. Kahden erän aikana Sportin voidaan sanoa pelanneen kauden parasta jääkiekkoa.

– Taas kerran viitteitä on parempaan, naurahti Haapala.

Mutta kun kaksi erää ei riitä. Ilveksen tasoitettua tilanteeksi 2-2, ei toisen erän kaltaista taistelua enää tullutkaan. Peli jäi pyörimään Sportin alueelle ja tuota pikaa Ilves teki kolmannen maalin. Vaikka aikaa oli runsaasti, alkoi Sportin pelaajien kasvoilta kuvastua huoli.

– Tulee edelleen huolimattomuusvirheitä, joista pitää päästä eroon. En usko, että se oli jaksamisesta kiinni, mutta työmäärä romahti kolmannessa erässä, viittasi Haapala kolmannen erän 0-4 tulokseen.

Sport kohtaa Ilveksen uudelleen heti sunnuntaina, mutta Tampereella. Revanssimahdollisuus siis on, jos peliä jaksetaan pelata täysi tunti.

– Kahden ensimmäisen erän pelirohkeus täytyisi pysyä myös sunnuntain pelissä, suunnitteli Haapala.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi