Tilaajalle

Jymy aloittanut vahvasti lentopallon ykkössarjassa

SEINÄJOKI

JYMY–LEMPO -VOLLEY 3–0 (25-23, 25-19, 30-28)

Nurmon Jymyn avaus lentopallon miesten ykkössarjassa on ollut vahva, kun viikko sitten voitetun kauden avauspelin lisäksi Jymy vei kotisalissaan sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvasta Lempäälän Lempo-Volleystä voiton suoraan erin 3-0.

– Vastaanottoprosentti oli taas yli 70 ja se on kovaa valuuttaa näissä peleissä. Sitä kautta lähtee myös tehokas hyökkäyspeli. Lempo-Volley ja TuTo Turusta on merkattu kirjoihin sarjan TOP-3 joukkueiksi, joten hieno peli meiltä, summasi tyytyväinen Jymyn joukkueenjohtaja Pasi Luostarinen.

Jymy vei kahta avauserää muutaman pinnan johtoasemassa, mutta pari suvantovaihetta toi Lempäälän kannoille. Jymy pelasi kuitenkin omaa peliään ja syöttöruudussa kunnostautuneiden Sami Talvitien ja Ville Kivenmäen johdolla mainion joukkuepelin pelannut Jymy hoiti erien loput kotiin. Kolmannessa erässä Jymyllä oli viisi ottelupalloa, kunnes Lempäälä lopulta taipui.

– Mika Mäntylä teki 17 pistettä. Tuomas Ruuska ja Kirill Borichev iskivät 13 pistettä mieheen. Meillä oli kovia onnistujia. Opa Palomäki teki keskeltä seitsemän pistettä. Timo Alanen raatoi liberona vastaanotossa ja puolustuksessa. Hieno esitys koko joukkueelta, Luostarinen jatkoi.

Jymyn vahvuutena on laaja pelaajarinki, joka on mahdollistanut täyspainoisen harjoituskauden. Jymy löi yhden vaihteen lisää silmään elokuun alussa ja uudelleen syyskuussa, kun Olli-Pekka Palomäki, Kirill Borichev ja Simo Näkki muuttivat kaupunkiin.

– Meiltä lähti pelaajia armeijaan ja opiskelemaan, mutta tulijoita on paljon. Härmästä tulee nuoria pelaajia Markus Tammela, Matias Lammi ja Jussi Näyrä. A-pojista nostimme Joona Antikaisen ja paluun ykkössarjaan tekivät Janne Tynjälä ja Tomi Mäki, Luostarinen listaa.

Jymyn tavoitteena on palata kahden vuoden tauon jälkeen runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin.

– Laaja runko antaa siihen hyvät mahdollisuudet. Kausi on pitkä ja pelaajia voi tarvittaessa vaihdella eri paikoille, Luostarinen toteaa.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi