Tilaajalle

Jaro nousi viime hetkellä kolmanneksi

FF JARO–AC KAJAANI 3–0 (2–0)

Jaro voitti viimeisen ottelunsa ja nousi sarjassa kolmanneksi, kun KTP hävisi oman pelinsä Tampereella. Ottelu oli kauan seuraa edustaneen Jonas Emetin viimeinen, sillä hän päätti pitkän peliuransa kauden viimeiseen koitokseen.

– Tämä oli tyypillinen syysottelu, jossa ei ollut mikään kova tempo. Teimme sentään kolme maalia ja saavutimme kolmannen sijan. Tavoite oli korkeammalla, mutta siihen emme yltäneet.

– Päässä pyöri paljon tunteita ennen ottelua ja sen aikana. Saimme rangaistuspotkun, jota asetuin ampumaan. En ollut sen hermostuneempi, mutta ajattelin, että tämä on viimeinen kerta, kun saan ampua Jarolle rankkarin. Onneksi pallo meni sisään, kertoi Emet ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Emet teki kotijoukkueen toisen maalin. Avausmaalin iski Jaron paras maalintekijä, Jahir Barraza, maalivahti Aati Riihimäen suosiollisella avustuksella. Kolmannen osuman ampui Dárvin Cháves ottelun viimeisellä minuutilla.

Pietarsaarelaisten kausi lähti hyvin käyntiin, mutta sitten tuli seitsemän ottelun notkahdus, jonka aikana Jaro keräsi vain viisi pistettä. Jalkapalloliigaan noussut Haka oli jo siinä vaiheessa karannut kauas. TPS oli vielä tavoitettavissa, ja pietarsaarelaiset aloittivat takaa-ajon. Kesällä voitot seurasivat toisiaan.

– Löysimme kuntomme takaisin, mutta sitten hävisimme Tepsille heinäkuun lopussa. Voitimme seuraavat kolme ottelua, mutta sitten alkoi toinen heikompi jaksomme. Kauden aikana pelistämme puuttui jatkuvuus, sillä aina oli joku, joka oli loukkaantumisen takia poissa. Avauskokoonpanoon tuli joka otteluun muutoksia, mietti Emet.

Jaro aloitti ottelut ryminällä ja meni tauolle usein johtoasemassa. Tauon jälkeen aggressiivinen prässipeli ei ollut yhtä tehokasta ja vastustaja pääsi monta kertaa peliin mukaan. Kolmen pisteen voitot muuttuivat tasapeleiksi tai pelit hävittiin. Tämän tunnusti myös valmentaja Niklas Käcko.

– Selkeä tavoite ensi kaudelle on se, että meidän on pystyttävä pelaamaan molemmat puoliajat yhtä tasapainoisesti. Joukkueessa oli paljon kokeneita pelaajia, mutta silti taso on pelin aikana vaihdellut aivan liikaa.

– Viimeisessä ottelussa tavoite oli päättää kausi pelaamalla hyvä ottelu ja voittaa. Olemme tehneet kauden aikana tarpeeksi maaleja, mutta omiin on mennyt liikaa. Siinä on kehitettävää ensi kaudelle, sanoi Käcko.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi