Tilaajalle

Huuhkajakippari Tim Sparvilla pohjevaivoja – pelaaminen Armeniaa vastaan epävarmaa

Suomen jalkapallomaajoukkue on jokseenkin pakkovoiton edessä, kun se kohtaa tiistaina Turussa EM-karsinnoissa Armenian. Tasapeli tai Armenian voitto tietäisi sitä, että Bosnia-Hertsegovinalla olisi mahdollisuus ohitttaa Suomi sarjataulukossa, jos se voittaa tiistain myöhäisillan otttelunsa.

Suomi sai lauantaina Bosnialta kylmää kyytiä ja koki karsintojen toisen ja tylyimmän tappionsa.

Kaikki on kuitenkin vielä Huuhkajien omissa jaloissa, sillä voitot vievät Suomen EM-lopputurnaukseen.

Armenialle ei kuitenkaan saisi hävitä tai mahdollisuudet päästä suoraan kisoihin heikkenisivät ratkaisevasti. Tasapelikin olisi varsin huono tulos.

Huuhkajakippari Tim Sparv uskoo, että Suomi on tiistaina taaas iskussa ja valmis kaatamaan Armenian, joka Suomen onneksi jäi 1-1 tasapeliin Liechtensteinin kanssa lauantaina.

– Uskon, että tiistaina Turussa palaamme omalle tasollemme ja kentällä nähdään aivan erilainen Suomi kuin Bosniassa, Sparv sanoi maanantaina lehdistötätilaisuudessa ennen Suomen iltapäivän treenejä.

– Luotan joukkueeseen ja siihen, että otamme tarvittavat pisteet.

Sparv ei ole itse täydessä terässä. Selkävaivat ovat voitettu, muttta nyt vaivaa pohje.

– Vanhuus ei tule yksin, naurahti 32-vuotias Sparv.

– Pelikunto voisi olla parempikin. Testaamme jalan nyt treeneissä ja katsotaan miltä tuntuu.

Sparvin poissaolo Armenia-ottelusta olisi huono juttu, sillä Suomi ei ole yleensä pärjännyt, ellei vaasalainen ole ollut keskikentän pohjalla raatamassa.

Toppari Paulus Arajuuri loukkasi jalkansa Bosniassa ja on varmuudella sivussa. Se teklee jo suuren loven Suomen alakertaan. Paikkaaja on Sauli Väisänen.

Sparv haluaa yleisöltä tukea.

– Tarvitsemme sitä. Se on selvää.

Suomi saapui Bosniasta Helsinkiin ja sieltä heti Turkuun jo sunnuntai-illalla, joten joukkueen valmistautuminen on sujunut varsin hyvin. Joukkue harjoitteli maanantaina iltapäivällä Veritas-stadionilla.

Tiistain valtavien panosten EM-karsintaottelu alkaa kello 19.00.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi