Tilaajalle

Heikkinen taisteli keihäänheiton MM-hopeaa

HELSINKI/DUBAI

Keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen sai sunnuntaina hurjaa kokemusta, millaista on kilpailla tuskaisessa helteessä ja kosteassa ilmanalassa. Kokemus voi olla arvokas ensi kesänä, kun paralympialaisten mitaleista kilpaillaan Tokion elokuisessa helteessä.

Dubaissa parayleisurheilun MM-kilpailuissa Heikkisen kisa päättyi lääkintähenkilöstön hoiviin. Vaikeista oloista huolimatta kokenut heittäjä saavutti MM-kisoissa MM-hopeaa tuloksella 18,52.

– Tokiota ajatellen tämä oli jopa vähän pelottava kokemus. Onneksi on pidetty harjoittelussa peruskunto riittävän kovana läpi kauden. Jos sitä ei olisi tehty, tästä ei olisi tullut mitään. Nyt pystyin kuitenkin heittämään tuolla tasolla, Kimmo Kinnusen valmentama Heikkinen kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

F34-luokassa kisaava Heikkinen joutui odottamaan porottavassa auringonpaisteessa pitkään, sillä hän oli kahdeksan heittäjän ryhmästä viimeisenä vuorossa.

– Kun kehon oma lämmön säätely on rikki, kroppa alkoi niin sanotusti keittää. Kolmesta viimeisestä heitosta en muista mitään, mutta heitettyä ne tulivat, Heikkinen kertasi.

MM-hopea oli Heikkisen uran kolmas. Dubaissa kultakin oli ulottuvilla, sillä mestaruutta puolustanut Kiinan Zou Lijuan jäi tuloksellaan 19,33 rutkasti kauden parhaastaan.

– Osaan varmasti iloita hopeasta myöhemmin, mutta tuoreeltaan kilpailun tulos jurppi, kun tuntui, että nyt oli tuhannen taalan paikka ottaa mestaruus, Heikkinen sanoi.

Heikkisen hopea oli kisojen neljäs suomalaismitali. Aiemmin ratakelaajat Leo-Pekka Tähti, Amanda Kotaja ja Toni Piispanen olivat voittaneet luokissaan 100 metrin maailmanmestaruuden.

Mitalisijojen ohella nelossijat ovat arvokkaita, sillä kunkin lajin neljä parasta varmistaa paikan paralympialaisiin. (STT)

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi