Tilaajalle

Futsalin naisten liigan tehopörssissä juhlii nyt lääketieteen opiskelija FC Sport-J:stä

VAASA

FC_SPORT-J–TEAM VANPA 8–4 (4–1)

Vaasalaisjoukkue FC Sport-J hilasi itsensä sarjaneloseksi futsalin naisten liigassa voittamalla sunnuntaina kotiottelussaan vantaalaisen Team Vanpan maalein 8–4.

FC Sport-J:n maalinteon aloitti ja lopetti Vilma Rosenström, joka teki 1–0 reilun neljän minuutin pelin jälkeen ja 8–4-osuman puolisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Rosenströmin maalien välissä osuivat Tiialeena Hakala, Maiju Kuivila ja Sandra Lind molemmat kahdesti ja lopulta myös Pipsa Lahtinen, joka oli ollut kahdessa osumassa mukana syöttäjänä.

Lahtinen nousi samalla liigan tehopörssin kärkeen. Lahtisen tehot ovat kahdeksan pelatun ottelukierroksen jälkeen 9 + 6 = 15. Hän on siis latonut joukkueelleen keskimäärin 1,1 maalia per ottelu. Kolme muutakin pelaajaa on viimeistellyt yhdeksän osumaa, mutta maalisyöttöjä heillä on vähemmän.

– Eipä noita kannata kauheasti omiksi tehoiksi laskea. Maaleja tulee, kun tarjoilu pelaa, Lahtinen työnsi kunniaa joukkuetovereilleen.

Teknisesti osaava ja hyvän maalivainun omistava Lahtinen, 21, kuului teini-ikäisenä vaasalaisen naisjalkapalloilun lupauksiin. Jalkapalloilu jäi kuitenkin jo viime kesänä aikaisempaa vähemmälle, ja palloilulajeista Lahtisen mielen täyttää nyt futsal. Viime keväänä hän oli kahdessa naisten A-maaottelussakin.

Jalkapalloilusta luopumisen syy on yksinkertainen: elämä ja opinnot. Jalkapallokausi on pitkä, futsalin kausi lyhyt ja napakka.

– Ei vaan ehdi kaikkea. Olen aloittanut lääketieteen opinnot Oulun yliopistossa. Käyn sieltä käsin Vaasassa pelaamassa. Yhteisharjoittelun vähyys muun joukkueen kanssa taisi näkyä tässäkin pelissä. Ottelun alku tuntui vaikealta, jotenkin lämpenin vasta toisella jaksolla, Lahtinen pohti.

Hän on päässyt Oulussa harjoittelemaan niinikään naisten liigassa pelaavan FC OPA:n kanssa.

– Iso kiitos OPA:n porukoille. On ollut ihan ratkaisevaa, että olen päässyt tekemään lajiharjoittelua Oulussa. Eihän tästä muuten mitään tulisi.

Marraskuun alussa FC Sport-J kukisti OPA:n Vaasassa peräti 8–1. Oululaisten riveissä pelivirettään ylläpitänyt Lahtinen latoi ottelussa peräti neljä maalia.

FC Sport-J:llä ei ollut missään vaiheessa ottelua hätää, ja Team VanPa pysyi läpi ottelun vähintään kahden maalin päässä.

Päävalmentaja Tomislav Krstevski oli tyytyväinen voittoon, mutta harmissaan kahdesta tilanteesta, jossa vastustaja teki maalin pian FC Sport-J:n osuman jälkeen.

– Meille käy usein niin, että kun teemme maalin, ote hiukan herpaantuu sen jälkeen. Joukkue ei oikein uskalla pelata. Sille asialle täytyy tehdä jotakin joulutauon aikana, Krstevski suunnitteli.

FC Sport-J:llä on ennen joulua vielä yksi vierasottelu: se kohtaa ensi sunnuntaina MuSaFutsalin Porissa. Sen jälkeen pelit jatkuvat vasta loppiaisena 6. tammikuuta, ja silloinkin FC Sport-J:n vastustaja on MuSaFutsal. Tällä kertaa ottelu kuitenkin pelataan Vaasassa.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi