Tilaajalle

Cup-arpa toi ekstrabuustia tappiottomalle SB Vaasalle

VAASA

SB Vaasan edustusjoukkue sai viikonloppuna inspiroivia uutisia, kun tieto Suomen cupin kuudennen kierroksen arvonnoista saavutti ryhmän. Kakkosdivarissa pelaavat oranssipaidat kohtaisivat kotikentällään viime kevään SM-hopeamitalistin Turun Palloseuran.

– Tuli aika kiva fiilis, kun pääsee pelaamaan liigajoukkuetta vastaan, myhäilee SB Vaasan Nico Hagelberg.

Myös päävalmentaja Teemu Hagelberg vahvistaa poikansa ja joukkueensa tehohyökkääjän sanat.

– Siellä on oltu into pinkeänä. Muutenkin treeneissä on ollut hyvä asenne, mutta kyllä se toi maanantaille vielä ekstrabuustia. Ei paljon jalka painanut, vaikka pelasimme tuplapelit viikonloppuna, hän naurahtaa.

– Silloin näemme oikeasti, kuinka kovaa ne maajoukkuemiehet siellä vilisevät. Se on hieno kokemus pelaajille, valmennukselle ja seuralle – ja tottakai yleisölle.

Nuorekkaan joukkueen jalka ei muutenkaan ole alkukaudesta painanut. Viime kaudella lohkossaan viidenneksi sijoittunut SB Vaasa on nyt voittanut kaikki kuusi pelaamaansa sarjaottelua ja huomattavan moni niistä on kääntynyt tappioasemista voitoiksi.

Vaasalaiset ovat olleet vahvoja etenkin pelien lopuissa, kääntäneet tappioasemia voitoiksi, mistä Hagelbergit antavat kiitosta fysiikkavalmentajaksi tulleelle Jukka Syrjälle.

– Huomaa, että kolmannessa erässä jaksaa juosta enemmän, Nico Hagelberg sanoo.

Ja tietenkin myös henkinen kantti merkitsee ratkaisuhetkillä. Kun on kerran tempun tehnyt, tietää pystyvänsä siihen uudestaankin.

– Voitot ruokkivat itseluottamusta. On luotto siihen, että pystyy vielä tulemaan takaa rinnalle, päävalmentaja-Hagelberg tuumii.

SB Vaasa pelasi pitkään divarissa, mutta päätti luopua sarjapaikastaan toissa keväänä. Tuolloin seura linjasi, että toimintaa lähdetään kehittämään pitemmällä tähtäimellä kakkosdivisioonasta kohti korkeampia sarjatasoja.

Kertovatko nyt tehdyt tulokset, että aika alkaisi olla jo kypsä nousuun?

– Jos meidän arkemme on riittävän laadukasta, se tulee jos on tullakseen. Olemme päättäneet lähteä tekemään tätä matkaa sinne maltilla. Pyrimme joka tapahtumassa antamaan parhaan, mitä sinä päivänä on annettavana, ja tulos on periaatteessa sivutuote, Teemu Hagelberg linjaa.

– Ja kausikin on vasta alussa, kuusi peliä pelattu. Pitää jatkaa puurtamista.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi