Tilaajalle

C-pojat järjestivät kunnon trillerin aluejoukkueiden SM-finaalissa Laihialla

C-ikäisten lentopallonuorten aluejoukkueiden SM-turnaus päättyi sunnuntaina iltapäivällä finaalipeleihin Laihian monitoimihallissa. C-poikien finaalissa mm. pohjalaispoikien täyttämä Lännen joukkue nousi "haudan" partaalta hurjaan voittotaistoon.

C-ikäisten poikien finaalissa kohtasivat Länsi-Suomen alueen ja Lounais-Suomen ykkösjoukkueet. Lounais-Suomi voitti avauserän tylysti 25-9. Erätauolla Lännen joukkueen vastuuvalmentaja, Kauhavan Wisan Juha Finni muutti joukkueen rotaatiota ja sai vastaanottoon uutta varmuutta ja torjuntavoimaa verkolle. Länsi veikin toisen erän 25–21.

Kolmas erä kääntyi trilleriksi, joka sai 550-päisen katsojajoukon suorastaan ulvomaan. Tilanne eteni tasalukemin, ensin 11-11, sitten 12-12 – ja lopulta oltiin jatkopalloilla.

Lännelle oli jo ottelupallokin kertaalleen tarjolla, mutta se kariutui hyökkäyksen verkkovirheeseen, jolla Lounais-Suomi otti johdon 15-14.

Tatu Kamppinen hyökkäsi Lännelle tasoituspisteen 15–15:een. Länsi teki ratkaisupaikassa syöttövirheen, ja Lounais-Suomi eteni aluejoukkueiden mestariksi erälukemin 18–16 ja erin 2-1.

– Hyvä peli pojilta. Jo finaalipaikka oli meille iso yllätys, meillä kun ei ollut joukkueessa ainuttakaan keskitorjujaa, Finni kehui joukkojaan.

Kauhavan Wisan 14-vuotias Iiro Pollari ja Vaasan Kiiston 12-vuotias Veeti Viljamaa pelasivat tähänastisten uriensa suurimman ja äänekkäimmän yleisön edessä. Lisävirikettä syntyi kolmannen erän tasaisesta kamppailusta.

– Oli oikeastaan aika makeaa, kun peli meni niin jännäksi. Yritin ratkaista syötöllä omalla vuorollani, mutta en onnistunut, tuumi Pollari, joka teki erän lopun tiimellyksessä joukkueelleen kaksi tärkeää pistettä ensin jujulla ja sitten suoralla nelospaikan hyökkäyksellä.

C-tyttöjen finaalin vei Etelä-Suomi, joka kukisti Lounais-Suomen 2-1 (25-19, 21-25, 15-7).

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi