Tilaajalle

400 ja 600 liigaottelun Sport-konkarit: "Ei yhtä peliä yli muiden, vaan monta hienoa peliä"

Kaksi Vaasan Sportiin kuluvalle kaudelle siirtynyttä hyökkääjää ylitti lauantaina Vaasassa pelatussa Jukurit-ottelussa merkittäviä rajapyykkejä. Antti Erkinjuntti on nyt pelannut 600 ja Turo Asplund 400 liigaottelua. Molemmat ovat nyt jääkiekkoilleet ammatikseen kahdella eri vuosikymmenellä.

– Muistan, kun olin urani alussa, ja otteluissa juhlittiin joidenkin pelaajien 500 tai 600 liigapeliä. Luvut tuntuivat aika mahdottomilta silloin. Ja nyt olen itse pelannut sen 600 peliä, Erkinjuntti suhteutti asioita Jukurit-ottelun jälkeen.

Rovaniemeläislähtöinen laitahyökkääjä Erkinjuntti, 33, pelasi ensimmäisen liigapelinsä syyskuussa 2007. Hänen seuransa oli silloin TPS. Sen jälkeen hän on pelannut liigaa Tapparassa ja Pelicansissa ja nyt yksivuotisella sopimuksella Sportissa. Kauden 2017-18 Erkinjutti pelasi Sveitsin pääsarjassa.

Sentteri Asplund, 34, lähtöisin Jyväskylästä. Hänen liigadebyyttinsä tapahtui syyskuussa 2009 JYP:ssä. Sen jälkeen hän on pelannut liigaa Ilveksessä, Lukossa ja Jukureissa. Asplundin Sport-sopimus on kaksivuotinen.

Kaksikko ei osaa nostaa sadoista pelistään äkkipäätään yhtä ainoaa yli muiden.

– Ei kyllä löydy sellaista yhtä ikimuistosta suonenvetopeliä, nauraa Asplund, joka on kuitenkin voittanut liigamestaruuden JYP:n väreissä ja mestismestaruuden Jukureissa.

– Ennemmin on niin, että muistissa on monta hienoa peliä kuin yksi ainoa, Erkinjuntti sanoo ja Asplund komppaa häntä.

"Tasasatasten" täyttyminen ei ole kummallekaan erityinen juhlan paikka. Otteluita tulee ja menee.

– Olisi tietysti ollut kiva onnistua juuri rajapyykkipelissä, mutta ei asialla pohjimmiltaan isoa merkitystä ole. Ennemmin sitä onnistuu missä ottelussa tahansa kuin jossain tietyssä, Erkinjuntti filosofoi.

Sekä Sport että Jukurit pelasivat lauantaina väsyneinä ja rankan matkustamisen jälkeen. Peli oli molemmille kolmas neljän päivän sisällä keskiviikosta lauantaille. Jukurit vei pelin 1-4.

– Sama tilanne molemmilla joukkueilla, sen taakse ei voi mennä. Näillä kilometreillä matkustamiseen ja kovaan pelitahtiin pitää kyllä olla tottunut, Asplund linjasi.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi