Tilaajalle

Wärtsilän johto putosi ansiotulotilastojen kärkipaikoilta - toimitusjohtajan tilipussi on huvennut muutamassa vuodessa puoleen

Wärtsilän johtajat ovat edelleen näkyvästi esillä Pohjanmaalla eniten ansiotuloja tienaavien ihmisten listalla, vaikka kärkikolmikkoon ei teollisuusjätin palkoilla ollut enää vuonna 2018 asiaa.

Vielä vuoden 2017 tuloilla (696 937) Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Vesa Riihimäki oli listaykkönen, mutta nyt hän oli pudonnut sijalle neljä reilun 540 000 euron ansioillaan. Riihimäen tulot ovat olleet laskussa jo muutaman vuoden, sillä vielä vuonna 2015 hän kahmi liki miljoonan euron tilipussin.

Pohjanmaan ansiotulokuninkaan tittelin nappasi viime vuoden tuloillaan Outotec Oy:n Services-liiketoimintayksikön johtaja Tomas Hakala. Wärtsilä voinee ottaa tästäkin ykkössijasta ainakin osan kunniasta, sillä Hakala toimi useita vuosia Wärtsilän johtajistossa ennen kuin siirtyi Outotecille parisen vuotta sitten.

Hakalan tilipussi on kasvanut huimaa vauhtia, sillä hänen ansiotulonsa yli kaksinkertaistuivat vuoteen 2017 verrattuna.

Toiseksi muhkeimmat ansiotulot kirjasi viime vuonna Antti Turunen, joka toimii it-konsulttitalo Fluidon johtajistossa.

Wärtsilän toimitusjohtajan edelle pronssikorokkeelle ehti vielä närpiöläinen apteekkari Erkki Ihalainen, joka on aiempinakin vuosina viihtynyt listan kärkipaikoilla. Hän ahkeroi vuonna 2018 kasaan yli 200 000 euroa enemmän verotettavaa ansiotuloa kuin vuotta aiemmin.

Yli puolen miljoonan tuloihin ylsi myös rahoitusalalla työskentele Johan Säll, joka oli listan viides. Kuudennelle sijalle nousi ainoa viidentoista eniten tienaavan listalle yltänyt nainen, Ingeborg Sundström.

Sijat seitsemästä eteenpäin ovat tiukasti wärtsiläläisten hallinnassa. Teollisuusjätin johtajista listalle nousivat Juha Kytölä, Stefan Fant, Stefan Nysjö, Antti Kämi, Lars Bjurs ja Ralf Lindbäck.

Kaikkien herrojen kuusinumeroisten tulojen ensimmäinen luku oli neljä.

Rintaman rikkoi kiinteistöalalla euroja takova Anssi-jukka Kasi, joka päätyi sijalle kahdeksan.

Top 15 -listan täydensivät maatalousyrittäjät Karl Miemois Vöyriltä ja Glen Jakobsson Uudestakaarlepyystä.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta