Tilaajalle

Viria ponnahti osakekaupoillaan Etelä-Pohjanmaan yritysten ykköseksi, kakkosena oli Isojoen Konehalli ja kolmantena OmaSp

SEINÄJOKI

Etelä-Pohjanmaan yritysten tulokärkeen ponnahti vuonna 2018 toteutuneiden osakemyyntien ansiosta Viria, jonka kotipaikka on Seinäjoki.

Virian verotettavat tulot kipusivat lähes 25 miljoonaan euroon, josta se maksoi veroja viitisen miljoonaa euroa.

Viria teki DNA-osakkeilla muhkean tilin. Viria myi osakkeita 33 miljoonalla eurolla kirjaten 26 miljoonan euron voitot. Viria myi vuonna 2018 myös ruotsalaisen tytäryhtiönsä Ab Sappan.

Yritys- ja osakekaupat heittelevät Virian tulosta ylös ja alas. Vuosi sitten se ei yltänyt Etelä-Pohjanmaan viidentoista suurimman yrityksen joukkoon, sillä vuosi 2017 oli sille ostovuosi.

Virian perusliiketoiminnassa ei ole tapahtunut toimitusjohtaja Mika Vihervuoren mukaan merkittävää heiluntaa.

Kakkosena Etelä-Pohjanmaalla oli kauhajokelainen Isojoen Konehalli. Työkaluja ja varaosia maahantuova yhtiö on tuttu tekijä yrityskärjessä. Ilkka Alakortteen johtama perheyritys täytti viime vuonna 50 vuotta.

Vuosi sitten Isojoen Konehalli oli ykkösenä. Nyt lähes samat 17,7 miljoonan euron tulot riittivät Virian jälkeen kakkospaikkaan. Isojoen Konehalli maksoi veroja 3,5 miljoonaa euroa.

Edellisen vuoden kakkonen, seinäjokelainen OmaSp oli nyt kolmanneksi suurin 12,8 miljoonan euron verotettavilla tuloilla. Tulot putosivat viidellä miljoonalla eurolla edellisvuodesta, jolloin tulosta nostivat kertaluonteiset erät.

Kymmenvuotias pankki on ottanut paikkansa nopeasti kärkikolmikossa. Vielä viisi vuotta sitten se oli listalla kymmenentenä viiden miljoonan euron tuloilla.

Muuten eteläpohjalaisyritysten järjestys pysyi melko lailla samanlaisena kuin vuosi sitten.

Jalasjärvellä jalkineita valmistava Ejendals oli yksi kovimmista nousijoista. Hiljattain isosta investoinnista kertoneen yrityksen vauhti näkyi jo viime vuoden verotuksessa.

Autokaupoista Jarmo Rinta-Jouppi Oy:n verotettava tulo putosi edellisvuodesta, Käyttöauton hieman nousi.

EDIT 4.11.2019 kello 16.23 Juttua päivitetty kauttaaltaan, grafiikka korjattu.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta