Tilaajalle

Vaasan Prismassa savua: Ostosten teko keskeytyi ja asiakkaat evakuoitiin ulos – ”Tuli kauhia käry!”

Palokunta sai hälytyksen Vaasan Prismaan perjantaina illalla. Pelastuslaitoksen mukaan pahviprässi henkilökunnan parkkipaikalla oli syttynyt palamaan.

– Palo ei sinänsä ollut suuri, mutta siitä tuli paljon savua ja tuuli puhalsi savun sisään, päivystävä palomestari Ismo Ojala Pohjanmaan pelastuslaitokselta kertoo.

Savun takia kaikki asiakkaat ja henkilökunta evakuoitiin ulos rakennuksesta.

– Jouduin jättämään ostokseni kassalle, kun ilmoitettiin, että pitää mennä ulos, toimitukseen yhteyttä ottanut lukija kertoo.

Prisman pihassa olleet poliisit ohjasivat liikennettä pois Prisman piha-alueelta vielä puoli kahdeksalta.

Siivoustöitään henkilökunnan parkkipaikalla illalla hoitanut Sari Terinen kertoo, että hän oli ihmetellyt, mikä haisee.

– Ajattelin ensin, että käry tulee paistopisteeltä, kun sieltä kantautuu joskus palaneen haju. Tuli kauhia käry! Sitten meidät kaikki ohjattiinkin ulos rakennuksesta.

Vielä puoli kahdeksalta illalla asiakkaat ja henkilökunta odottivat kaupan tuulikaapissa sisäänpääsyä kauppaan. Osa asiakkaista odotti, että pääsee hakemaan kaupan kellariin parkkeeratun autonsa. Niitä sieltä pääsi hakemaan vasta hieman ennen kahdeksaa.

Sami Rinne ja Niko Vartiainen odottelivat pääsyä takaisin töiden pariin. He kertoivat, että asiakkaiden evakuointi kaupasta oli sujunut erittäin hyvin.

– Minulla oli evakuointikoulutus juuri ennen kuin tulin tänään työvuoroon, kertoo Rinne.

Vartiainen oli käynyt samaisen koulutuksen vain kaksi päivää aiemmin.

– Oli ainakin tuoreessa muistissa, he nyökyttävät.

Parkkipaikalla kökötti muutama toiveikas autoilija. He odottivat, josko illan aikana pääsisi vielä ostoksille. Yksi toiveikkaista oli Jani Hautamäki. Hän oli tullut viikoittaiselle ostosreissulle nelihenkisen perheensä kanssa.

– Puolisen tuntia olemme nyt odotelleet. Pienten lasten kanssa on mennyt tähän mennessä hyvin, mutta jos odotus ei ole pian ohi, niin pitää varmaan lähteä kotiin päin.

Vaasan hätäkeskus sai ilmoituksen tulipalosta Jukolantiellä kello 18.30 aikoihin. Tilanne oli ohi noin tunnissa.

– Palo sammutettiin ja myymälä tuuletettiin, jonka jälkeen toiminta saattoi jatkua normaalisti. Myymälän henkilökunta toimi tilanteessa hyvin, palomestari toteaa.

Kukaan ei hengittänyt savua ja muiltakin henkilövahingoilta vältyttiin.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta