Tilaajalle

Vaasalaisyritys OK Perintä ylsi yli yhdeksän miljoonan tuloihin – menestyksen salaisuus piilee asiakaspalvelussa

VAASA

Maanantaina 4. marraskuuta julkaistut vuoden 2018 verotiedot kertoivat kauniita lukemia OK Perinnän tuloista. Vaasan neljänneksi ja Pohjanmaan kuudenneksi korkeinta tulotasoa nauttivan yrityksen verotettavat tulot olivat vuonna 2018 jopa 9 465 166 euroa.

Mikä on OK Perinnän menestyksen salaisuus, toimitusjohtaja Jennie Flink?

– Meidän tuloksemme syntyy onnistuneiden perintötapausten kautta. Olemme viime aikoina satsanneet asiakaspalvelukanavien kehittämiseen sekä digitaalisuuteen, Flink kertoo.

Ensimmäisenä vuotenaan toimitusjohtajana Flink haluaa jatkaa yrityksen nousujohteista tulosta.

– Haluamme kasvua ja uskomme, että nouseva suunta on täysin mahdollista säilyttää, Flink toteaa.

Satsaus asiakaspalveluun tuotti tulosta

Kesällä 2018 yritys lanseerasi uudenlaisen mallin, jonka avulla asiakas voi tehdä ensimmäisen maksusuunnitelmansa veloituksetta verkossa. Kokeilu tuotti tulosta.

– Pyrimme löytämään eri kanavia, joiden kautta asiakas pystyy ratkaisemaan velkoihin liittyviä haasteita. Veloitukseton kokeilu verkossa oli onnistunut satsaus asiakkaisiin, Flink sanoo.

Tuore toimitusjohtaja näkee sekä yrityksen tuloksen että perinnän kannalta tärkeänä sen, että asiakkaalla on matala kynnys olla yhteydessä perintätoimistoon. Uusia väyliä etsitään jatkuvasti.

– Kehitämme asiakaspalvelua ja digitaalisia kanaviamme. On tärkeää, että asiakkaat saavat valita heille oikean kanavan sekä ajankohdan kommunikointiin, Flink pohtii.

Tulot syntyvät vain onnistuneista perinnöistä

Perintäyrityksen suuret tulot saattavat aiheuttaa ihmisten keskuudessa ajatusta siitä, että yritys rahastaa velkaongelmaisten kustannuksella. Flink tunnistaa ongelman ja haluaa muuttaa ajatusmallia.

– Usein ihmiset luulevat perintäkirjeiden saajien olevan aina niitä, jotka ovat syvissä ongelmissa. Tosiasiassa perintäkirjeitä tulee paljon inhimillisistä unohduksista tai hetkellisistä ongelmista esimerkiksi työpaikkaa vaihtaessa, Flink avaa.

Toimitusjohtaja painottaa yrityksen tulojen syntyvän onnistuneista perinnöistä eikä niistä tapauksista, joissa velkoja ei pystytä maksamaan.

Alalla olevaa mainetta oikaistakseen Flink haluaa puhua perinnästä avoimesti.

– Perintä ei ole sitä, että ajetaan ihmisiä nurkkaan tai ahdinkoon. Se on ongelmien ratkaisua ja sitä, että autamme ihmisiä pääsemään elämässä eteenpäin.

Vaasalaisuus tärkeä elementti

Jennie Flink on astunut toimitusjohtajan tehtäviin yritykseen, jota hänen nyt jo edesmennyt isänsä on ollut perustamassa vuonna 1991. Flink kantaa pestinsä ylpeydellä.

– On hienoa olla toimitusjohtajana isäni perustamassa yrityksessä, vaikka tänä päivänä yritys onkin erilainen kuin isäni aikaan eikä ole ollut enää yli kuuteen vuoteen sukumme omistuksessa.

Suoraa kiinnostusta perintäalaan Flink ei ole saanut isänsä myötä, mutta kipinä yrittäjyyteen sai alkunsa kotioloista.

– Kotoa on lähtöisin ajatus, että haluan olla mukana tekemässä ja vaikuttamassa asioihin.

OK Perinnässä 17 vuotta työskenneellä Flinkillä oli selkeä ajatus siitä, miksi hän halusi siirtyä operatiivisen johtajan paikalta suurempiin saappaisiin.

– Pidän tämän yrityksen palveluista sekä merkityksestä yhteiskunnalle. Haluan parantaa perintöalan mainetta ja oikaista ennakkoluuloja. Myös ajatus meidän mahtavan henkilökunnan johtamisesta motivoi hakemaan toimitusjohtajaksi.

Vaasasta kotoisin oleva Flink opiskeli oikeustiedettä Helsingissä, mutta kotiseudulle palattuaan hän ei halua enää vaihtaa maisemaa.

– Vaasalaisuus on minulle tärkeää myös OK Perinnässä. Täällä meillä on myös maan isoin toimipiste, Flink täsmentää.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta