Sijoitusmestari-kilpailu alkaa taas, ilmoittaudu mukaan

VAASA

Pohjalainen ja Ilkka järjestävät yhteistyössä Danske Bankin kanssa kaikille avoimen Sijoitusmestari-kilpailun.

Leikkimielinen kilpailu järjestetään jo 20:nnen kerran.

Ilmoittautuminen kisaan alkaa tänään kisan omalla verkkosivustolla osoitteessa www.sijoitusmestari.fi. Kilpailuun voi ilmoittautua syyskuun loppuun saakka.

Kilpailu starttaa 1. lokakuuta ja päättyy 14. joulukuuta.

Jokaisella kilpailijalla on käytössään 20 000 euron alkupääomana virtuaalirahaa.

Kilpailija valitsee sijoituskohteekseen Helsingin pörssissä markkina-arvoltaan 25 suurimman joukossa noteerattuja yrityksiä. Lisäksi tarjolla on viisi toimituksen valitsemaa sijoituskohdetta.

Tarkemmat ohjeet, kilpailun säännöt sekä ilmoittautumisen löydät kilpailun omalta verkkosivustolta.

Eniten osakesalkkunsa arvoa kisan aikana kasvattanut saa palkinnoksi 1 000 euron edestä Danske Bankin rahastoja.

Sijoitusmestari-kisalla on pitkät perinteet. Sen tarkoituksena on lisätä ihmisten ymmärrystä taloudesta.

– Kisa voi houkuttaa myös kansankapitalismiin. Pienelläkin pesämunalla voi päästä osakemarkkinoilla liikkeelle ja varmistaa taloudellista turvaa itselle ja läheisilleen, sanoo Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljanmaa .

Sijoituskilpailun toivotaan houkuttelevan sijoittamisen pariin myös koululaisia ja opiskelijoita.

Viime vuonna voittosalkun nappasi ylistarolainen Kari Haanpää . Hän kertoi tuolloin seuranneensa innokkaasti osakekursseja 1970-luvulta lähtien.

Syksyn mittaan perehdymme sijoittamiseen eri teemojen avulla. Luvassa on myös Nordnetin osakestrategi ja sijoituskirjailija Jukka Oksaharjun kolumneja sijoittamisesta. Ne löytyvät videoina lehden ja kilpailun verkkosivuilta.

Osakemarkkinoilla on takana pitkä nousu. Maailmanmarkkinoille suuntaa näyttävä New Yorkin pörssi kohoaa jo kymmenettä vuotta putkeen.

Myös loppuvuoden tuloskasvuodotukset ovat erityisen vahvat Yhdysvalloissa liittyen veronkevennyksiin, infrastruktuurin elvytykseen ja sääntelyn keventämiseen. Maailmantalouden veturi vetää mukanaan myös Euroopan ja Suomen taloutta.

Oksaharju muistuttaa, että samaan aikaan uutisoidut maailmantalouden riskit ovat merkittävät aina poliittisista haasteista rakenteellisiin riskeihin, kuten Brexitiin ja euroalueen pankkijärjestelmään. Yleisesti markkinat näyttävät kuitenkin antavan riskien realisoitumiselle kovin pienen todennäköisyyden.

Oksaharjun mukaan sijoitussyksyllä on jaossa niukkuutta.

– Korkealle kohonneet osakkeet saattavat edelleen olla paras sijoituskohde, koska matalamman riskin vaihtoehdot, kuten talletukset, eivät juurikaan tuota.

Yritysten tuloskasvuriskien rinnalla sijoittajien kannattaa syksyllä tarkkailla Euroopan keskuspankin retoriikkaa siitä, milloin ja millaisella tahdilla korot alkavat nousta.

– Kun osakkeille vaihtoehtoiset kohteet kirkastuvat sijoittajien silmissä, vaaditaan pörssiyhtiöiltä entistäkin enemmän tuloskasvun suhteen. Nousevien korkojen maailmassa tuloskasvupettymykset myös näkynevät pudotuksina, jotka tuntuvat vatsanpohjassa asti. Viime vuosina markkinoilla on katsottu monta rimanalitusta ja uhkakuvaa läpi sormien, koska sijoituspääomien vaihtoehdot ovat olleet vieläkin heikommat.

Lisää aiheesta

Kommentoi
Luetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Pohjanmaan uutisetSuosituimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta