Tilaajalle

Seinäjokelainen Antti Knuuttila nousi Pohjanmaan vasemmiston johtoon

VAASA

Pohjanmaan vasemmisto tuomitsee Turkin hyökkäyksen Pohjois-Syyrian kurdialueelle.

– Suomen hallituksen ilmoitus uusien asevientilupien myöntämisen lopettamisesta Turkkiin oli hyvä alku. Myös aiemmin annetut asevientiluvat tulee perua, piirijärjestö sanoo kannanotossaan.

Piirijärjestön mukaan Suomesta vietiin viime vuonna puolustustarvikkeita yli 128 miljoonan euron edestä. Turkin osuus oli noin 17 miljoonaa, mikä oli toiseksi eniten Puolan jälkeen.

Piirijärjestö ei hyväksy, että ISISin vastaisessa taistelussa uhrauksia tehneet kurdit ovat joutuneet oikeudettoman hyökkäyksen kohteeksi.

Kannanotossa todetaan, että YK arvioi 130 000 syyrialaisen joutuneen jättämään kotinsa jo hyökkäyksen alettua. Nyt pakolaismäärät ovat vieläkin suuremmat.

Piirijärjestö vaatii Suomea EU:n puheenjohtajamaana ajamaan EU:ta yhteisrintamaan tiukkojen toimien kohdistamiseksi Turkkiin.

– Euroopan tulee osoittaa Turkin presidentti Erdoganille että hänen uhkauksensa pakolaisilla, eivät ole hyväksyttäviä. Uhkailu on erityisen vastenmielistä, sillä hyökkäys Pohjois-Syyriaan lisää joka tapauksessa pakolaisuutta myös Eurooppaan.

Piirijärjestö vaatii Turkin asettamista kauppasaartoon ja matkailun keskeyttämistä sotatoimien ajaksi.

– Boikotoimalla Turkkia voimme kaikki vaikuttaa siihen, että oikeudeton hyökkäys kurdeja vastaan päättyy.

Vaasassa lauantaina kokoontunut syyspiirikokous valitsi Pohjanmaan vasemmiston johtoon seinäjokelaisen Antti Knuuttilan.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Immanuel Grönlund Seinäjoelta, Saana Lind Vaasasta ja Roy Pietilä Kokkolasta.

Puoluevaltuuston piirikohtaisiksi jäseniksi valittiin Anneli Lehto Vaasasta ja Antti Knuuttila Seinäjoelta. Varajäseniksi valittii n Juha-Matti Kiviluoma Teuvalta ja Noora Knaapila Seinäjoelta.

Piirihallituksen jäseniksi valittiin Etelä-Pohjanmaalta Juha-Matti Kiviluoma, Noora Knaapila ja Antti Korkiamäki.

Keski-Pohjanmaalta valittiin Virpi Karhu ja Anton Meriläinen. Pohjanmaan maakunnasta valittiin Stefan Håkans, Jorma Katajamäki ja Lisen Sundqvist.

Piirihallituksen varajäseniksi valittiin Mari Haapaniemi, Sauli Isokoski, Jaana Puumala, Pekka Pörsti ja Merja Sillanpää.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta