Tilaajalle

Seinäjoen kesätapahtumien melutasot pysyivät varsin hyvin aisoissa – myös jätehuollot pelasivat

Provinssi 2019 ja Tangomarkkinat noudattivat hyvin annettuja melurajoituksia Seinäjoella. Myös jätehuolto pelasi molemmissa kesätapahtumissa hyvin. Alueet pysyivät siisteinä.

Vauhtiajot 2019 ja Solar Sound 2019 selviytyivät meluvastuustaan pääosin hyvin. Jätehuollossa Vauhtiajojen festivaalialue ja sen välitön läheisyys pysyivät pääosin siisteinä. Solar Soundilla paikat olivat siisteinä koko tapahtuman ajan.

Tiedot ilmenevät Seinäjoen lupa-asiainlautakunnan esityslistalta. Lautakunta merkitsee tiedokseen koosteen kesätapahtumien melu- ja jätehuoltovalvonnasta kokouksessaan ensi tiistaina.

Seinäjoen kaupungin ympäristönsuojeluviranomainen ei saanut viime suven kesätapahtumista kirjallisia tai puhelimitse tulleita valituksia.

Tänä vuonna Provinssissa oli otettu käyttöön melun jatkuvatoimisen etämittausjärjestelmän mittamikrofonit. Systeemin tallentamien tulosten perusteella volyymit pysyivät Mainland Stage- ja Carlings Stage -lavoilla koko festivaalin ajan raja-arvojen alapuolella.

Kaikkien Provinssin lavojen miksauskopeilla olivat melupäätöksen mukaiset äänitasomittarit, joilla ääniteknikot kykenivät seuraamaan arvoja.

Myös Tangomarkkinoiden molempien ulkona sijainneiden lavojen miksauspisteillä olivat melupäätöksen mukaiset äänitasomittarit.

Etävalvonta havaitsi Vauhtiajoissa muutamia melutason ylityksiä. Ne jatkuivat vain muutamien minuuttien ajan, joten ne eivät nousseet merkittäviksi kokonaisuutta ajatellen.

Solar Soundissa etävalvonta poimi lieviä ylityksiä vain perjantain myöhäisillassa, kun viimeisin artisti esiintyi. Kokonaisuutta tarkasteltaessa ylitykset eivät olleet merkittäviä.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta