Tilaajalle

Pohjalaisten suurmarkkinoiden kävijämäärä sukelsi totutusta – ”Lauantai oli hyvä päivä, mutta sunnuntai petti”

SEINÄJOKI

Pohjalaisten suurmarkkinoiden vetäjää Ari Kallasta harmittaa. Kaksipäiväisten markkinoiden kävijämäärä jäi totutusta ja sunnuntaina väkeä oli vähemmän kuin koskaan markkinoiden historiassa.

Lauantain markkinoilla kävi 18 000 ja sunnuntaina 5 500 ihmistä.

– Lauantai oli hyvä päivä, mutta sunnuntai petti kyllä, Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksen toiminnanjohtaja Kallas arvioi.

Vuodesta 2001 lähtien järjestetyt markkinat ovat yleensä keränneet noin 27 000–32 000 kävijää. Tänä vuonna määrä oli noin 23 500. Kallaksen mukaan markkinat on järjestetty aiemminkin isänpäiväviikonloppuna ja silloin väkeä riitti.

– Ei sunnuntaipäivä nytkään ollut toivoton, sillä tosiostajat olivat liikkeellä, mutta väkimäärä on huonompi kuin mihin yleensä on totuttu.

Nurmolaisen Kati Takkusen<CHARENTITY>3</CHARENTITY> mielestä on mukavaa, että areenassa oli väljää, eivätkä myyntikojut olleet liian tiheässä. Markkinoilta hän löysi etsimänsä linnunruokintatelineet, joiden tarkoitus on estää oravia popsimasta lintujen ruuat. Takkunen näki telineet jo viime vuonna, ja katuu, ettei pyörtänyt ostamaan niitä.

– Nyt ostin niitä heti kaksi, hän sanoo ja nauraa.

Käsityöihmisen ostoskassista löytyy myös lankaa.

– Markkinahumuun on pakko tulla, vaikkei aina ostaisikaan. Tuntuu kuin joulu olisi jo käsin kosketeltavissa.

Jouluideoita markkinoilta etsii myös jalasjärveläinen Riikka Syngelmä. Äiti ja isä saivat puhuttua hänet ja veljen Jaakko Syngelmän mukaansa. Riikka Syngelmän mukaan joskus löytyy ostettavaa, muttei aina.

Sunnuntain väen vähyys näkyi myyjillä. Parkanolaisen Obelia Oy:n yrittäjä Pirjo Ahola on käynyt näillä markkinoilla jo noin 20 vuoden ajan.

– Lauantaina oli porukkaa, mutta tänään [sunnuntaina] on ollut hiljaisin päivä, mitä muistan.

Ahola arvelee, että väen puute voi johtua isänpäivästä. Hän aikoo tulla markkinoille jatkossakin.

– Nämä ovat sopivan lähellä. Pihastamme on tänne sata kilometriä.

Kallas kertoo, että suurmarkkinat järjestetään myös ensi vuonna isänpäiväviikonloppuna. Jotain muutoksia markkinoihin voi olla tulossa, sillä parhaillaan tehdään kehitystyötä suurmarkkinoiden sisällön ja visuaalisen ulkoasun eteen. Ajatuksena on brändätä markkinat ja saada mukaan myös erilaisia myyjiä.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Pohjanmaan uutisetLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta