Tilaajalle

Nyt sushibaarit rynnivät keskelle marketteja – uusin tulokas avautuu Vaasassa

VAASA

Sushibaareista on pikkuhiljaa tullut valtavirtaa. Sushiravintolat ovat yleistyneet, mutta nyt uutta on se, että myös kauppakeskukset ja supermarketit ovat keksineet ne.

Vaasan uusin sushibaari avataan noin puolentoista viikon kuluttua Kivihaan K-Citymarketin hedelmä- ja vihannesosaston viereen.

Kahdeksan sushikokkia työllistävästä take away -noutopisteestä käsityönä näprättyjä sushiannoksia saa tosin rajoitetun erän jo tänään keskiviikkona. Lopullinen, 35 tuotteen valikoima tulee tarjolle vasta myöhemmin.

Kauppias Tom Hautakangas innostui yhteistyöstä ruokakauppojen sisätiloissa toimivan Sushi Take -ketjun kanssa tajuttuaan tuotteen potentiaalin.

– Kun kuulin tästä, olin heti käsi pystyssä, koska Vaasassa tuoretarvikkeiden myynti on vahvaa. Vaasa on kansainvälinen opiskelijakaupunki, ja vaasalaiset matkustavat paljon. Sushi ei ole täällä mitään vierasta, Hautakangas toteaa.

– Tämä on ensimmäinen tämän mittakaavan sushibaari Pohjanmaalla. Ajattelin, että tehdään tämä kerralla kunnolla.

Taustalla vaikuttivat Hautakankaan havainnot maailmalta. Enää sushibaarit eivät ole mitään marginaalia. Niitä on kaikkialla.

– Minulla oli tarkoitus häivyttää ravintolan ja kaupan rajaa, ja tuoda ravintolamaailmaa kaupan sisälle. Maailmalla tämä ajattelu on kasvava. Onhan tämä trendikästäkin. Ei sitä voi kiistää.

Sushibisnes siis kuumenee, mutta keiden kanssa markettibaarit oikein kilpailevat? Ravintoloidenko?

– Vaikea sanoa. Tavoitteena on ottaa kauppatasolla ilmaherruus Suomessa. Tavoite on myydä tuhat kiloa sushia viikossa.

Pöytiä markettiin ei ole tulossa.

– Taistelin asian kanssa. Olisin halunnut muutaman pöydän, mutta tilat eivät riitä.

Yhteistyöyrityksen konseptin perusidea on se, että kokit valmistavat annokset asiakkaan silmien edessä. Sitä varten keittiö on varustettu sushileikkureilla, sekoittimilla ja neljällä isolla riisikeittimellä.

– Asiakas näkee kaikki sushin tekemisen vaiheet. Sushissa tärkeintä ovat tuoreus ja laatu. Ne ovat tämän päivän tuotteita, joita tehdään sitä mukaa, kun niitä menee, Hautakangas toteaa.

– Tämä on ihan eri asia kuin ennen. Myimme sushia aiemminkin niin kuin moni muukin, mutta vain palvelutiskistä. Sushi oli siis edellispäivänä tehtyä.

Tuotteet myydään valmisrasioissa kilohintaan. Raaka-aineiden päätoimittaja on Kesko.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta