Tilaajalle

NitroS-Kiekko on kerännyt rahaa hyväntekeväisyyteen jo yli 30 000 euroa ”Haluamme varainkeruulla auttaa jääkiekkoperheitä, joilla on ongelmia kausimaksujen maksamisessa”

SEINÄJOKI

S-Kiekko Juniorit ry:n alaisuudessa kymmenen vuotta toiminut S-Kiekon eläkeläisryhmä NitroS-Kiekko on kerännyt varoja jo yli 30 000 euroa seinäjokelaisille lapsiperheille. Ryhmän tukirahasto on mahdollistanut hyväntekeväisyyslahjoituksin monien perheiden 6–16 -vuotiaiden nuorten jääkiekon harrastamisen. Autettavien joukossa on ollut myös yksinhuoltajaperheitä.

Jääkiekko on harrastuksena kallis laji, kun kausimaksutkin nuorilla vaihtelevat yhdistyksen rahastonhoitaja Esa Välimäen mukaan 320 eurosta 720 euroon.

– Haluamme varainkeruulla auttaa perheitä, joilla on ongelmia kausimaksujen maksamisessa. Tarkoituksemme on tuottaa näin iloa lapsille, jotka haluavat pelata jääkiekkoa ja saada näin heidät myös liikkumaan.

Lahjoitukset jaetaan vapaamuotoisten anomusten perusteella.

– Päätämme niiden perusteella kenelle tukea jaamme. S-Kiekon juniorit ry lähettää meille näiden lasten kausimaksujen laskut, jotka me maksamme. Maksamme toisinaan myös lasten turnausmaksuja.

Ryhmä on hankkinut varoja enimmäkseen S-Kiekon takavuosien huippupelaajan Tero Järvelän organisoimien hyväntekeväisyysottelujen sekä kirkkokonserttien pääsylipputuloilla.

– Suurin osa otteluiden tuotoista menee toki lastensairaalan eri osastoille. Tukijoina on ollut myös erilaisia yhteistyökumppaneita.

Idea lasten jääkiekkoharrastuksen tukemiseen ja ryhmän perustamiseen lähti kolmen perustajajäsenen Pentti Huotarin, edesmenneen Heikki Viron ja Jukka Linnan yhteisellä sauvakävelyreissulla Hallilanvuorella.

– Ensin päätimme hoitaa porukalla kuntoa säännöllisesti liikkumalla. Ensimmäisenä vuonna lenkkeilimme yhdessä ja toisena vuonna tulivat mukaan kuntosalitreenit ja hyväntekeväisyystempaukset. Toiminta on ollut sen jälkeen aktiivista ja väkeä on tullut joka vuosi lisää mukaan, Linna selvittää.

Hän kertoo liikunnan tuovan ryhmän jäsenille hyvää kuntoa ja lahjoitukset iloa.

– Molemmat tuovat meille myös hyvän mielen. Oma kunto on erittäin tärkeää tässä iässä.

Eri palloilulajien eläkeläisistä koostuva 42-jäseninen ryhmä hoitaa kuntoaan monipuolisesti. Porukka on kokoontunut viitisen vuotta ohjatusti pari kertaa viikossa yhteisharjoitukseen, joita vetää fysioterapeutti Niko Vähämaa.

– Pyrin hoitamaan porukan fyysistä ja henkistä kuntoa. Maanantaisen teemme Joupiskan rinteillä peruskestävyys- ja lihaskuntoharjoituksia ja talvisin luistelemme. Keskiviikkoisin harjoitamme kuntosalilla lihaskuntoa monipuolisesti koko keholle.

Hän kehuu eläkeläisporukan kuntoa erittäin hyväksi.

– Huomaa, että monilla heistä on liikunnallinen tausta takanaan.

Vähämaan mukaan lihaskuntoharjoittelu on eläkeläisille tärkeämpää kuin peruskestävyysharjoittelu.

– Lihakset alkavat surkastua 50-60 ikävuosien jälkeen selvästi, hän muistuttaa.

Eläkeläisryhmässä on lisäksi miesten lisäksi reilut 20 naisjäsentä.

Välimäki haluaa muistuttaa, että ryhmän jäsenet maksavat kuntosalivuoronsa omilla varoillaan.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta