Tilaajalle

Lukija löysi tukun Verohallinnon kirjekuoria lojumasta maassa Vaasan keskustassa – Jakeluyrityksen johtaja pahoittelee vahinkoa

Lukijamme hieraisi silmiään löytäessään seitsemän Verohallinnon märkää kirjekuorta maasta Vaasanpuistikolta. Miten tämmöinen on mahdollista? ihmetteli lukija lehdellemme.

– Ohhoh. Voi sentään. Todella harmillista, että näin on käynyt, pahoittelee PPP Finlandin toimitusjohtaja Jens Lillsunde.

Lillsunde uskoo, että kyseessä on inhimillinen vahinko.

– Tällaista ei tietenkään saisi tapahtua. Mutta uskon että kyseessä on vahinko. Jos joku olisi tarkoituksella halunnut päästä niistä eroon, hän olisi luultavasti heittänyt ne roskikseen.

– Kuka tietää, minkälainen vahinko siinä on käynyt. Mahdollista on, että ne ovat jakajalta pudonneet. Keliolosuhteetkin ovat niin huonot, että joku on voinut vaikka kaatua.

Lillsunden mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun verokuorista tulee tällaista palautetta.

– On hyvin harvinaista, että tällaista tapahtuu. En ole koskaan kuullut, että kuoria olisi löytynyt kadulta.

Lillsund kertoo, että yrityksellä on tarkka kontrolli. Jakajat ovat PPP Finlandin alihankkijoita. PPP Finlandin pääkonttori on Vaasassa ja se toimii Rannikko-Pohjanmaalla 13 kunnan alueella. Rannikko-Pohjanmaalla jakajia on noin 80.

– He ovat alueellisia yrittäjiä kaikki. Tilatut tuotteet ja osoitteelliset kuoret menevät näiden jakajayrittäjien kautta.

– Kaikki jakajat ovat velvoitettuja kuittaamaan, onko jaettu vai ei. Vain sillä perusteella he pystyvät laskuttamaan ja saavat palkkansa. Kyllä he hyvin tarkkoja yleensä ovat.

Varsinkin veroviranomaisten kirjeitä seurataan tarkkaan.

Tieto kadulta löytyneistä kuorista ei ollut vielä torstaina iltapäivällä kantautunut Lillsundin korviin.

– Jos jotain on jäänyt jakamatta, järjestelmistä löytyy kyllä melko nopeasti tieto, keneltä se on jäänyt jakamatta.

Lillsunden mukaan PPP Finland on tehnyt yhteistyötä Verohallinnon kanssa viime vuoden marraskuusta asti.

– Meillä on 180 eri asiakasta. Verohallinto on varmasti yksi tarkimmista asiakkaista.

PPP Finland ei ole suoraan veroviranomaisiin yhteydessä, vaan tekee alihankintaa Jakeluyhtiö Suomelle. Verohallinnon posti jaetaan aamupostissa sanomalehtien kanssa.

PPP Finland vastaa alueellaan joissain kunnissa myös osasta Ilkan ja Pohjalaisen jakelua. Lisäksi yritys laajensi tänä syksynä toimintaansa Länsi-Suomeen, jossa se hoitaa esimerkiksi Helsingin Sanomien ja Hufvudstadsbladetin jakelua.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiSuosituimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta