Tilaajalle

Laulaja Jennie Storbacka tuo Linnan juhlissa esiintyvään bändiin pohjalaista karismaa! Pedersörestä kotoisin oleva näyttelijä-laulaja tunnetaan muun muassa Voice of Finland -laulukilpailusta

VAASA

Jennie Storbacka kuulostaa kiireiseltä, mutta äänestä kuultaa myös innokkuus ja kiitollisuus. Töitä näyttelijä-laulajalla on riittänyt enemmän kuin paljon. On Myskyluodon Maija -musikaali Vaasassa ja Voice of Finlandin kuvaukset Helsingissä. Hän on ohjelmassa äänivalmentajana. Juuri Voice of Finlandin kilpailijana vuoden 2015 kaudelta hänet ehkä parhaiten tunnetaan. Storbacka on asunut jo viisitoista vuotta Helsingissä, Vaasassa esiintymisten ajan hän yöpyy hotelissa.

Storbacka on haastattelun aikana ajamassa tohinalla Tammisaareen, jossa hän toimii Lärkkullan kansanopiston musikaalilinjan lauluvastaavana. Oppilailla on siellä läpimeno seuraavan päivän esiintymistä varten.

– Syksy on ollut minulle kiireisintä aikaa koskaan, hän toteaa.

Hän on otettu saadessaan kunnian esiintyä Linnan juhlissa laulajana.

– Esiintyminen Linnan juhlissa on minulle iso asia. Tämä on ehdottomasti suurin juttu, jota olen päässyt koskaan tekemään. Suomalaisena muusikkona ja artistina koen, että tämä on suurin kunnia, mitä voi tulla, hän hehkuttaa.

Koko Pohjanmaa on innoissaan hänen puolestaan.

– Sen jälkeen kun tieto esiintymisestäni Linnan juhlissa julkistettiin, sain istua vastaamassa Facebookissa tulvineisiin onnentoivotuksiin ja viesteihin. Tutut ja tuntemattomat ovat kirjoittaneet, kuinka ylpeitä he minusta ovat. Se oikein herkisti minut, että ei ainoastaan lähipiirini, vaan koko Pohjanmaa elää asiassa mukana ja se merkitsee minulle paljon, hän toteaa liikuttuneena.

Treenejä ennen juhlavaa hetkeä on ollut jo, mutta esiintymiseen hän valmistautuu parinkymmenen esiintymisvuoden kokemuksella ja itsevarmuudella. Hän tietää miten toimia, eikä siten joudu hermoilemaan.

– Pidän huolen siitä, että kaikki biisit ovat hallussa ja että kaikki toimii, sen jälkeen on vain keskityttävä antamaan parhaansa.

– On vaikeaa etukäteen tietää, mitkä tunnelmat ovat sitten, kun viimeinen sävel on soitettu. Tuleeko sitä hirvittävä väsymys kun energia on purkautunut, vai onko vielä energisempi olo. Menemme ainakin bändin poikien kanssa jatkoille kuuntelemaan toista bändiä ja samalla vähän juhlimaan itsenäisyyspäivää, hän mietiskelee itsenäisyyspäivän illan suunnitelmiaan.

Ähtävältä Pedersören kunnasta kotoisin oleva Storbacka kertoo, että heidän perheelleen itsenäisyyspäivä on erityisen merkityksellinen juhla, sillä hänen ukkinsa oli Mannerheim-ristin ritari.

– Ollessani lapsi perheessämme vitsailtiin, että jos ukki olisi ollut elossa, olisin voinut päästä hänen avecinaan Linnan juhliin. Nyt kun sitten pääsen sinne itse laulamaan, on se koko perheelle iso juttu ja koko meidän kylälle, mistä ukkikin oli kotoisin. Suku on ilahtunut, että voin tällä tavoin päästä kunnioittamaan ukkiani, nainen juttelee.

Asukseen Linnan juhlien esiintymiseensä hän on valinnut vintage-mekon.

– Tietenkin se on pitkä, niin kuin asiaan kuuluu. Se on luumunvärinen, silkkisamettinen Ralf Laurenin design-mekko. Löysin sen Hootchie Mama Jane -vintage-liikkeestä Helsingin Kalliosta. Se on iltapukuihin erikoistunut liike, nainen kertoo ylpeänä.

Storbacka on varma, että illasta tulee unohtamaton.

– Olen jo nyt saanut kokea upeita asioita, jotka säilyvät muistoissa aina. On hienoa päästä viihdyttämään tasavallan presidenttiä ja hänen puolisoaan sekä tietenkin koko Suomea, hän toteaa lopuksi.

Jennie esiintyy Linnan juhlissa Kaartin Combon solistina Mikael Saaren kanssa. Tanssimusiikin teemana on luonto.

Kirsi Sillankorva

Kommentoi
Luetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Lisää maakunnasta