Tilaajalle

Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara taitaa tanssin ja laulun

LAPPAJÄRVI

Kesällä Lappajärven uudeksi kunnanjohtajaksi valittu Sami Alasara oli otettu pelimanni Toivo Rajalan sisääntulosta kunnan "isoille kahveille", kuten hän kuntalaisille osoittamassaan kutsussa tilaisuutta mainosti.

Rajalalle ominaiseen tyyliin hän päästeli väen iloksi polskan - tällä kerralla huuliharpulla.

Syykin Alasaran kiinnostukseen selvisi: "Kun tässä vähän itsekin olen musiikkimiehiä", kuului vaatimaton perustelu.

Asiaan oli syytä saada tarkennusta hieman sivummassa.

– Olin esimerkiksi Helsingissä mukana Grease-musikaalissa, kun sitä Suomessa ensimmäistä kertaa tehtiin, Alasara paljastaa.

Pääpoikaporukkaan kuuluneen Johnnyn roolissa hän tanssi, lauloi ja näytteli.

Alasara on jopa opiskellut kaksi vuotta laulua Sibelius-Akatemiassa.

Säveltämistäkin hän sanoo rakastavansa. Kappaleita on syntynyt vuosien varrella kymmenittäin, mutta enimmäkseen ne ovat nauhoilla ja cd-tallenteilla pöytälaatikossa.

Perinteet Lappajärven taiteellisesti suuntautuneista kunnanjohtajista siis jatkuvat. Edeltäjä Tuomo Lehtiniemihän tunnetaan taidemaalarina.

Alasara ei hämmennyt kysymystä, voisiko hänen oma vahva kulttuuritaustansa vaikuttaa myönteisesti asenteisiin toimia kunnan kulttuurin hyväksi.

Hämmennyksen sijasta hän kertoo uutisen.

– Esimerkiksi tänä aamuna luonani kävi nuori ja innokas kaveri, joka haluaisi Lappajärvelle musiikkifestivaalit. Lupasin selvittää kunnan puolesta miten me voisimme olla siinä mukana tukemassa.

Kyse olisi pop/rock-festarista ja paikkana olisi, jos mahdollista, Kivitippu.

– Ehdottomasti olisin täydestä sydämestäni mukana, kun pyrkimyksenä on elävöittää kuntaa.

Kahvittelijoiden joukossa viihtyi 90-vuotias ammatti-instituuttia 1965 perustamassa ollut entinen rehtori Kalervo Latvamäki.

Ylistarolaislähtöinen mies kertoi asettuneensa Lappajärvelle aikanaan muun muassa kalastus- ja metsästysmahdollisuuksien takia.

Myös Vetelistä 50 vuotta sitten muuttaneelle Sointu Ketolalle Lappajärven luonto on tärkeä.

Se mahdollistaa muun muassa hänen luontokuvausharrastuksensa. Ketolan kuvia on saanut ihailla myös televisiolähetyksissä.

Uudelta kunnanjohtajalta hän sanoo odottavansa eniten sitä, jos tämä onnistuisi saamaan väen puhaltamaan vielä nykyistäkin enemmän yhteen hiileen, toisi näkyvyyttä ja tavoittelisi Lappajärven ympäryskuntien yhteistyötä.

Ylivieskalaiset Anitta ja Pekka Saari olivat tulleet kahville kesämökiltä päin. He aikovat eläkkeen takia vaihtaa paikkakuntaa, mutta eivät luultavasti Lappajärvelle.

– Vaikea olisi muuttaa Ylivieskaa vähempien palveluiden äärelle.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta