Tilaajalle

Lähes sata ikäihmistä sai tutustua Seinäjokeen ilmaisella kortteliajelulla- ”On hienoa, että tällaisia reissuja tarjotaan”

SEINÄJOKI

Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys järjesti eläkeläisille mielenkiintoisen ja ilmaisen kortteliajelun Seinäjoella keskiviikkona. Pari tuntia kestänyt bussiretki osoittautuikin yllättävän suosituksi ja antoisaksi.

– Arvelimme saavamme noin 30 osanottajaa, mutta tulijoita olikin arveltua enemmän eli lähes sata. Saimme viime tipassa toisen bussin ja toisen matkaoppaan mukaan, kertoi Kaisa Perälä tilaisuuden järjestäneestä Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksen Kortteleihin kulttuuria -hankkeesta.

Kaksi bussia kiersi eri kaupunginosia ja oppaat kertoivat tarinoita niin kaupungin historiasta kuin nykypäivän menosta. Bussi lähti Matkakeskuksesta kohti Jouppia, Ideaparkin ohi Katajalaaksoa kohti. Ainoa jaloittelupysähdys oli Törnävän kirkolla. Sieltä matka jatkui kohti Kasperia ja Hyllykallion kautta tultiin takaisin keskustaan Aaltokeskuksen kautta.

Seinäjoen maa- ja kotitalousnaisten jäsenten kanssa reissulle lähteneet Eila Simula ja Maija Ala-Lipasti nousivat toiseen bussiin iloisin mielin.

– On hienoa, että tällaisia reissuja tarjotaan. Seinäjoki on kasvanut sivulle ja ylös. On kiva kuulla tämän päivän tilanne muun muassa Ideaparkista, kertoi yhdistyksen sihteeri Ala-Lipasti.

Myös ysikymppinen Simula lähti mielellään ajelulle.

– Kerran aikaisemmin olen ollut kiertoajelulla mukana. Minua kiinnostavat lähinnä uudet asuntoalueet.

Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksen jäsen Esa Hernesmaa otti mukaansa Helsingistä syyslomalle Seinäjoelle tulleen ja jalkapalloa pelaavan tyttären tyttärensä Sara Variksen.

– Olen syntynyt Lehtimäellä, mutta tunnen Seinäjoen, kun olen täällä jo yli 50 vuotta asunut. On kiva nähdä myös uusia asuntoalueita, kun niitä ei tule kierreltyä normaalisti. Halusin näyttää ylpeänä kehittynyttä kaupunkia myös Saralle.

– Seinäjoki on aika kiva kaupunki, kun täällä on Duudsonien huvipuistokin, Varis kehui.

Alajärveltä kotoisin oleva ja Seinäjoella kolmisenkymmentä vuotta asunut Kyllikki Korkea-aho kertoi matkan puolivälissä reissun olleen jo antoisan.

– Kannatti tulla mukaan. Tämä on tuonut paljon uutta tietoa erilaisista rakennuksista. Paikat ovat kovasti kaupungissa muuttuneet.

Yksin matkassa ollut seinäjokelaistunut eläkeläisleski Toivo Myllyaho ihmetteli kaupungin kasvamista.

– Keskusta on muuttunut aivan täysin. Olin täällä lääninsairaalassa potilaana vuonna 1946. En ole esimerkiksi ikinä käynyt Törnävän alueella. Myös uusi Ideapark jäi reissulta mieleen.

Hän on myös Alajärveltä lähtöisin ja ollut välillä 32 vuotta Helsingissä ja Espoossa.

Seinäjoki-oppaina matkalla toimineet Merja Lamminkangas ja Riitta Marttila kertoivat monia mielenkiintoisa tarinoita kaupungin eri kohteista.

– Kun katselee täältä bussista ulos, niin ei kaupunkia enää tunne sitten 1960–90 -luvun ajoilta. Aikoinaan oli tapana sanoa, että Seinäjoki on matalasti rakennettu sen vuoksi, että aurinko pääsee kadulle. Nyt torilla on 9-kerroksisia taloja.

Marttila näki mielenkiintoisimmiksi kohteiksi Törnävän ja Jouppilanvuoren alueet.

– Törnävän alue on rauhoittava paikka, jossa käy paljon ihmisiä tutustumassa eri paikkoihin. Myös Jouppilanvuorella voi nauttia luonnosta, kun sinne on tehnyt erilaisia elämysreittejä.

Hän mainitsi tärkeäksi Seinäjoen maamerkiksi 1960-luvulla rakennetun Aalto-keskuksen sekä. Uudiskohteista hän nosti esiin pian valmistuvan Ideaparkin.

– Ideaparkiin tulee sata erilaista liikettä ja se tuo varmasti lisää väkeä Seinäjoelle.

Katso video eläkeläisten kortteliajelusta.

 

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta