Tilaajalle

Konkurssiin menneen konepajayhtiö Tähkän kiinteistö huutokaupassa Kaskisten kaupungille, valtuusto myönsi rahat

KASKINEN

Konkurssiin joutuneen konepajayhtiö Tähkän kiinteistökauppa hyväksyttiin keskiviikkona Kaskisten kaupunginvaltuustossa yksimielisesti.

Kaupunginhallituksen luvalla kaupunginjohtaja oli osallistunut kiinteistöstä käytyyn huutokauppaan, ja ostanut sen kaupungille 106 500 eurolla. Valtuusto myönsi nyt lisämäärärahan, joka kohosi varainsiirtoverolla lisättynä 110 760 euroon.

Kaupassa Pohjanmaan ulosottovirasto tarkalleen myi 2 900 neliön tontin vuokraoikeuden, ja sillä sijainneet kuusi rakennusta. Keskellä kaupunkia oleva tontti on ollut kaupungin omistama, mutta siinä on ollut sadan vuoden vuokrasopimus, jonka vuokra on ollut vain 112 euroa vuodessa.

– Tämä on hyvä kauppa. Iso juttu on sekin, että tässä siirtyy 546 000 euron edestä vapaita kiinnityksiä kaupungille. Ne ovat käytännössä lainaa, jolle on jo vakuudet olemassa, kehui Lars Piira (kok.).

Kriittisiäkin äänenpainoja kuultiin.

– Yhtäältä sanotaan, että kaupungin pitää säästää ja myydään tontteja ja rakennuksia pois. En ymmärrä tätä. Mitä kaupunki aikoo tehdä tällä alueella, kyseli Johan Bärnlund (r.), ja häntä myötäili muun muassa Catharina Skur (r.).

Erkki Nykäsen (vihr.) mielestä parasta olisi saada tiloihin uusi yrittäjä, joka toisi työpaikkoja ja verotuloja. Siihen valtuuston puheenjohtaja Kari Häggblom (sd.) sanoi, että yritäjiä voi tullakin, ja tiloista on oltu kiinnostuneita.

Kaupungin talouden tasapainottamiseksi valtuusto päätti kilpailuttaa uuden, kuuden miljoonan euron, lainan. Sillä kuitataan vanha Danske Bankin 1,4 miljoonan laina, Nordean yhden miljoonan laina ja Närpiön Säästöpankilta otettu 1,2 miljoonaa. Puhetta riitti siitä, mihin kuuden miljoonan potista käytetään 2,4 miljoonaa, koska vanhat lainat eivät ole niin paljon.

Kaupunginjohtaja Minna Nikander selvitti, että 1,4 miljoonaa menee ensi vuoden mahdollisiin investointeihin, ja yksi miljoona jätetään kassaan. Monet epäilivät, että 2,4 miljoonaa tai suuri osa siitä menee lopulta kaupungin käyttömenoihin.

– Kuusi miljoonaa ei pitkään riitä, ja mietin, pitäisikö meidän ottaa heti kymmenen miljoonaa, sanoi Johan Bärnlund saamatta esitykselleen kannatusta.

Mirja Högstrand (vas.) huomautti, ettei lainaa pidä mihinkään varastoon ottaa.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta