Tilaajalle

Kauhava sai poikkeusluvan uuden hyvinvointikeskuksen rakentamiseen, kaupunginjohtaja Lumio: Tämä turvaa sosiaali- ja terveyspalvelujen säilymisen seudulla

Kauhava rakentaa hyvinvointikeskuksensa, sillä kaupunki sai sosiaali- ja terveysministeriöltä siihen investointiluvan.

Kauhavan kaupunki haki alkusyksystä rakennusinvestointia koskevaa poikkeuslupaa hyvinvointikeskuksen uudisrakennukseen. Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta hyväksyi torstaina Kauhavan poikkeuslupahakemuksen.

Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumio oli tyytyväinen päätökseen.

– Se oli iloinen asia, muttei sinänsä yllätys. Vierailimme peruspalveluministeri Krista Kiurun luona syyskuun alussa ja hän suhtautui jo silloin asiaan myönteisesti. Vastasimme hyvin tarkkaan yli 30 kysymykseen, joiden perusteella arvio tehtiin ja vastaukset näköjään tyydyttivät.

Lumio piti investointipäätöstä erittäin tärkeänä asiana Kauhavalle. Hänen mukaansa hanke on välttämätön ja kiireellinen palvelujen saatavuuden ja keskittämisen kannalta.

– Hyvinvointikeskus turvaa sen, että sosiaali- ja terveyspalvelut säilyvät jatkossakin täällä. Siihen keskitetään kaikki Kauhavan taajamassa olevat sosiaali- ja terveyspalvelut ja lisäksi siihen tulee sairaanhoitopiirin toimintoja. Kuitenkin terveysasemat säilyvät Kortesjärvellä, Alahärmässä ja Ylihärmässä.

Lumion mukaan Kauhavan Hyvinvointikeskus Oy:n hallitus kokoontuu maanantaina puimaan asiaa.

– Hyvinvointikeskus Oy aloittaa hankkeen suunnittelun kilpailutuksen ensi viikolla, eli hanke lähtee nyt todella käyntiin, Lumio kertoo.

Hanke toteutetaan kaupungin konserniyhtiön omistukseen ja hankkeen toteutusvaihe ajoittuu vuosille 2019–2021.

Rakennus tulee kaupungin konserniyhtiön omistukseen. Palvelut tuottaa Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Hankkeen tavoitekustannusarvio on 18 185 696 euroa. Hankkeen kustannukset jakautuvat vuosille 2020–2021.

Raha-asiainvaliokunnan päätöksessä todetaan, että hanke korvaa huonokuntoiset, teknisen käyttöikänsä päähän tulleet tilat.

– Hanke tukee Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollon järjestämissuunnitelman tavoitteita palvelujen tarkoituksenmukaisesta kokoamisesta ja palvelurakenteen keventämisestä sekä hoidon porrastuksesta, päätöksessä kerrotaan.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta