Tilaajalle

Kaksi täysin erilaista erikoisliikettä avaa saman katon alla Seinäjoen keskustassa – tiskin takana on tuttuja nimiä: ”Kuukausi sitten tuli puhelu ja tässä ollaan”

Huvikummun entisistä tiloista Maakunnankadulta saa pian lastentarvikkeita ja jääkiekkovarusteita saman katon alta.

Lastentarvike- ja Hockey Base -myymälät avaavat ovensa virallisesti ensi viikolla, mutta ostoksille pääsee jo tiistaista lähtien.

– Asiat ovat edenneet tähän pisteeseen todella nopeasti. Kuukausi sitten sain puhelun ja tässä ollaan, Lastentarvike-myymälän vastaava myyjä Karoliina Kujala kertoo.

Kujala työskenteli pitkään lastentarvikemyymälä Huvikummussa, jonka yrittäjät ilmoittivat noin kuukausi sitten laittavansa pillit pussiin.

– Ehdin hakea yhtä työpaikkaa, ennen kuin Lastentarvikkeelta oltiin yhteydessä. Tämä tuntui ensin utopistiselta, mutta ei päätöstä kauan tarvinnut miettiä. Irtisanouduin Huvikummusta ja aloin valmistella tulevaa. Kaikki on mennyt luontevasti.

Lastentarvike Oy on kotimainen lastentarvikkeita maahantuova perheyritys. Lastentarvike-myymälät kuuluvat samaan konserniin ja Seinäjoen myymälä on ketjun 20:s.

– Tämä on ketjun oma liike ja minä hoidan sitä. Pidän tätä kuin omaani, vaikka se ei ole sitä. Sikäli tämä on hieno mahdollisuus, johon oli helppo lähteä, Kujala pohtii.

Ketju uskoo Seinäjoen keskustan vetovoimaan.

– Tällaiselle liikkeelle kivijalkamyymälä keskustassa on paras paikka. Tästä pääsee kätevästi turvaistuimen kanssa autoon ja asiakas pystytään palvelemaan loppuun asti. Sama ei onnistuisi kauppakeskuksessa, Kujala sanoo.

Kujala on ainakin aluksi myymälän ainut työntekijä. Hän toivoo, että työntekijöitä tarvitaan jatkossa lisää.

– Uskon, että lastentarvikeliikkeelle ja palvelulle on edelleen kysyntää. Kivijalka on kivijalka, verkkokauppa on tässä tukena, ajattelen niin. Todella paljon on tullut jo yhteydenottoja ja kannustusta.

Yllättäen saman katon alta saa myös jääkiekkovarusteita. Seinäjoen Hockey Base on ketjun 14:s myymälä. Omistaja on sama kuin Lastentarvike Oy:n ja yhdistettyjä myymälöitä on jo useilla paikkakunnilla.

– Alan erikoisliikettä on toivottu seudulle pitkään harrastajien keskuudessa. Moni on käynyt Tampereella, sillä siellä on ollut lähin erikoisliike, Seinäjoen Hockey Basen vastaava myyjä Aleksi Autio kertoo.

Myymälät toimivat samalla periaatteella. Kujala ja Autio ovat vastuumyyjiä, eivät yrittäjiä. Myös Autio sai työtarjouksen yllättäen, ja se oli niin mieluisa, ettei hän voinut kieltäytyä.

– Vielä hetki sitten olin amk-opiskelija, mutta kun tällainen mahdollisuus tuli vastaan, siihen oli tartuttava. Olen harrastanut lajia pienestä pitäen, joten tämä on minulle unelmatyö.

Autio on kotoisin Lahdesta. Jääkiekko on tuonut hänet Seinäjoelle: hän on pelannut aiemmin ja nykyään hän valmentaa S-kiekossa A- ja B-poikien edustusjoukkueita.

– Jääkiekko on läsnä elämässä niin työssä kuin vapaa-ajalla, Autio naurahtaa.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Pohjanmaan uutisetLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta