Tilaajalle

Junavuoroihin Seinäjoen ja Vaasassa tulee erityisesti työmatkalaisia helpottavia lisäyksiä - näille väleille VR lisää vuoroja ensi talvena

Junavuoroihin tulee 15. joulukuuta toivottua helpotusta.

Junavuorojen määrä välillä Helsinki–Oulu kasvaa kahdeksaan molemmilla suunnilla. Tällä hetkellä välillä Oulu–Helsinki liikennöi kuusi ja välillä Helsinki–Oulu seitsemän vuoroa päivittäin.

Myös junaliikenne Vaasaan tehostuu. Päivittäiset vuorot molempiin suuntiin välillä Vaasa–Helsinki kasvavat kymmeneen. Tällä hetkellä juna ajaa kyseisellä välillä 8–9 kertaa päivässä.

VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen perustelee junavuorojen lisäyksiä matkustajamäärien kasvulla. Muutoksia tehdään myös saadun palautteen perusteella.

– Matkustajat ovat toivoneet, että Helsingistä pääsisi Vaasaan jo aikaisemmin. Jatkossa ensimmäinen etelästä tuleva juna on Vaasassa jo yhdeksän aikaan aamulla, hän sanoo.

Tällä hetkellä ensimmäinen yhteys saapuu Vaasaan vasta puoli yhdentoista jälkeen.

Myös matka-ajat välillä Helsinki–Oulu nopeutuvat keskimäärin 13–18 minuutilla, kun nopeusrajoituksia poistetaan ja ratojen kuntoa parannetaan. Hannukaisen mukaan matka-aikaa kurotaan kiinni Oulun ja Seinäjoen välillä, eikä nopeutus vaikuta Seinäjoelta etelään matkatessa.

– Seinäjoen ja Helsingin välille ei ole tulossa nopeutusta, sillä jo tällä hetkellä junat ajavat radan mahdollistamaa maksiminopeutta, Hannukainen sanoo.

Junavuorojen lisäämisen ansiosta junayhteydet paranevat myös Tervajoen ja Kauhavan asemilla. Lapualla uudet junavuorot eivät pysähdy.

Työmatkalaisten arki helpottuu myös Ähtärin ja Seinäjoen välillä. Jatkossa kyseisellä välillä liikennöivät junat ajoitetaan sopivimmiksi niin, että Ähtäristä lähtevä aamujuna on Seinäjoella jo puoli kahdeksan. Vastaavasti iltapäivän juna Seinäjoelta Ähtäriin lähtee Seinäjoelta vähän ennen viittä.

– Nykyiset aikataulut eivät palvele alueen työmatkalaisia. Muutokset tälle välille perustuvat alueelta tulleeseen palautteeseen, Hannukainen täsmentää.

Lisäksi välille Seinäjoki–Ähtäri lisätään uusi junavuoro perjantai- ja sunnuntai-iltoihin.

Hannukaisen mukaan uusilla aikatauluilla on tarkoitus ajaa ainakin ensi vuosi.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Pohjanmaan uutisetLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta