Tilaajalle

Jukka Talvi valittiin odotetusti Vaasan kuntatekniikan johtajaksi – "Aktiivisuutta ja intoa löytyy"

Vaasan uudeksi kuntatekniikan johtajaksi on valittu kalajokinen Jukka Talvi , 43. Vaasan tekninen lautakunta päätti valinnasta keskiviikkoiltana pitämässään kokouksessa.

Paraikaa Talvi työskentelee Kalajoen Lämpö Oy:n ja Kalajoen Kuitu Oy:n toimitusjohtajana. Hän aloittaa työssään 14. huhtikuuta 2020.

Talven valinta oli odotettu, sillä tekninen lautakunta piti häntä seitsemästä hakijasta koulutukseltaan, kokemukseltaan ja henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan vahvimpana.

Myös näkemyksiä kuntatekniikan organisaation kehittämisestä arvostettiin.

Vaasa on Oulaisista lähtöisin olevalle, 17 vuotta Oulun kaupunkikonsernissa työskennelleelle Talvelle perhesyistä entuudestaan tuttu kaupunki.

Hänen puolisonsa on lähtöisin Vaasasta.

– Olen viettänyt Vaasassa paljon aikaa. Mielestäni asiat siellä on hoidettu hyvin. Se on viihtyisä kaupunki, jossa kuntatekniikkaa on hoidettu muihin kaupunkeihin verrattuna hyvin. Koetan jatkaa hyviä perinteitä ja tuoda mukaan omaa kehitysmyönteisyyttäni.

Mutta millaisin odotuksin uusi kuntatekniikan johtaja työnsä aloittaa?

– Itselleni tärkeä motivoija on se, että pääsen vaikuttamaan omaan elinympäristööni ja kehittämään siitä parempaa. Varmaankin talouteen ja kuntalaisten odotuksiin liittyvät haasteet ovat Vaasassa samanlaisia kuin muuallakin. Tasapainotteluahan se aina on, kun on yritettävä tuottaa hyvää laatua käytettävissä olevalla rahoituksella.

Vankka tausta oli eduksi

Talvi itse arvelee tulleensa valituksi monipuolisen, vankan koulutus- ja johtamiskokemuksensa vuoksi.

– Olen ollut Oulussa vastaavanlaisessa organisaatiossa töissä, ja tiedän, mitä se on. Kun paikkaa hain, tiesin, että olen taustani takia aika vahvoilla, Talvi myöntää.

– Aktiivisuutta ja intoa löytyy.

Talvella on ylempi ammattikorkeakoulututkinto korjaus- ja täydennysrakentamisesta. Lisäksi hän on suorittanut alemman ammattikorkeakoulututkinnon ympäristö- ja yhdyskuntatekniikasta, ja yliopistolliset erikoistumisopinnot liikennetekniikasta ja logistiikasta.

Paraikaa hän suorittaa yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa.

Mukana muuttaa perhe

Vaasaan Talvi muuttaa perheensä, puolisonsa ja kahden pienen lapsensa kanssa. Vaasassa asuvat myös lasten toiset isovanhemmat.

– Perhesyyt ovat yksi iso syy siihen, että suuntaamme Vaasaan. Vaasa on hieno kaupunki. Muutamme sinne mielellämme, Talvi toteaa.

– Molemmille löytyy hyvä työpaikka. Vaimoni on ruotsinkielinen, joten meille on tärkeää myös se, että lapset voivat opetella molempia kieliä.

Edit. 11.12. 2019 klo 18.48: Lisätty Kalajoen Kuitu Oy.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiSuosituimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta