Tilaajalle

Irtisanomisia ei tullut näistä yt-neuvotteluista – Finn-Power lomauttaa väkeä lyhyin pätkin suunnitelman mukaisesti

SEINÄJOKI

Finn-Power oy on saanut päätökseen elokuun lopulla käynnistämänsä yhteistoimintaneuvottelut. Tuolloin yritys kertoi aloittavansa yt-neuvottelut heikentyneen tilauskertymän takia.

Henkilöstöryhmien kanssa käydyissä neuvotteluissa neuvoteltiin henkilöstön lomautuksista vuodenvaihteen molemmin puolin.

– Yhteistoimintaneuvottelu saatiin päätökseen ja nyt ollaan toteuttamassa sopeutuksia. Eli toteutamme lyhyitä määräaikaisia lomautuksia alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, kertoo yrityksen operatiivinen johtaja Jarmo Mursula.

Yrityksen tilauskantaa on pienentänyt kysynnän vaihtelu investointihyödykkeiden valmistuksessa. Talouden epävarmuus on saanut valmistavaa teollisuutta lykkäämään investointejaan.

Prima Industrie -konsernin uudet tilaukset laskivat vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla keskimäärin noin 20 prosenttia. Torinolaiskonserniin kuuluvan Finn-Powerin tilauskertymän alentuminen vastaavalla ajalla on samaa luokkaa.

Yrityksen mukaan tulevaisuuden näkymät ovat tarjouskannan perusteella hyvät, ja liiketoiminta on aikaa myöden kasvavaa ja kannattavaa. Tulos vuoden ensimmäiseltä vuosipuoliskolta oli 6,7 miljoonaa euroa. Liikevaihto oli budjetoidun mukainen, 66,9 miljoonaa euroa.

Finn-Power Oy valmistaa Seinäjoella levytyökoneita ja automatisoituja tuotantojärjestelmiä. Uudehkolla tehtaalla on noin 410 työntekijää.

Yhtiö kuuluu torinolaiseen Prima Industrie -konserniin, joka markkinoi koneita Prima Power -nimellä. Konsernilla on tuotantoa myös Italiassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

Finn-Power juontuu Lillbackan Konepajaan, joka alkoi toimintansa 50 vuotta sitten. Tuolloin Jorma Lillbackan perustama yritys ryhtyi valmistamaan Kauhavalla letkuliittimiä alihankintana Wärtsilälle.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Pohjanmaan uutisetLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta