Tilaajalle

Ilpo Karisen yhtye esiintyy ainakin vielä kerran: ”Soitamme sitä, mitä yleisö haluaa kuulla”

VAASA

Yli viisikymmentä vuotta sitten ensimmäistä kertaa esiintynyt Ilpo Karisen yhtye soittaa sunnuntaina 20. lokakuuta Laihian nuorisoseuralla todennäköisesti viimeisen konserttinsa.

Tuleva konsertti päättää neljän esiintymisen konserttikiertueen. Se sai alkusysäyksensä Olavi Virrasta kertoneen elokuvan julkaisusta vuosi sitten. Ilpo Karisen yhtye oli aikansa suosituin seudun tanssilavoilla, ja he säestivät Virtaa Isonkyrön Ylipäässä tammikuussa 1968.

Konsertti kantaa nimeä Kultainen nuoruus. Sen aikana kuullaan monipuolista ja viihteellistä musiikkia aina 1950-luvulta tähän päivään. Tunnettujen kappaleiden tyylisuunta vaihtelee muun muassa tangosta valssiin ja foxista nopeisiin.

– Soitamme sitä, mitä yleisö haluaa kuulla. Tuntemattomien kappaleiden esittämisessä emme oikein näe mitään mieltä, hanuria konsertissa soittava Ilpo Karinen toteaa.

Konsertti jakautuu kahteen osaan, joista ensimmäisessä esiintyy Susanna & Ilpo Karisen salonkiyhtye. Se on yhtyeen viimeisin kokoonpano ja perustettiin vuonna 2014. Konsertin jälkimmäisellä puoliskolla lavalle nousevat myös Jouko Kultti ja Jussi Jussila. He kuuluivat alkuperäiseen vuonna 1965 perustettuun Ilpo Karisen Orkesteriin.

Yhtye ehti esiintyä yli 40 vuotta, kunnes tanssiorkesteri lopetettiin vuonna 2009. Viiden vuoden tauon jälkeen toiminta lähti jälleen käyntiin, kun edeltävän laulajan tytär Susanna Starck innosti aktivoitumaan uudelleen.

– Tuolloin salonki liitettiin yhtyeen nimeen. Sillä viitataan rauhalliseen ja viihtyisään ympäristöön, joka soveltuu myös musiikin kuunteluun, Karinen taustoittaa.

Yhtyeen ensiesiintymisestä on yli 50 vuotta, joten maailma ehtinyt muuttua.

– Alkuvuosina lavoja oli kaikkialla, jolloin esiintymispaikkoja oli useammallekin päivälle viikossa. Nykyään lavat ovat harvassa ja esiintymispaikkamme ovat muutoinkin vaihtuneet rauhallisempiin ympäristöihin. Suosiomme perustana on alusta asti ollut tasokas musiikki ja yleisöä miellyttävä musiikki. Tämä on täyspalveluammatti ja tuleva konsertti on todennäköisesti viimeisemme, Karinen sanoo.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta