Tilaajalle

Härmäläinen MSK rakentaa uuden ohjaamotehtaan Slovakiaan – ”Investoinnin merkitys on meille kova”, sanoo konsernijohtaja Timo Lehtioja

KAUHAVA

Kauhavalainen MSK Group rakentaa uuden ohjaamotehtaan Slovakiaan. Tehdas korvaa konsernin slovakialaisen tytäryhtiön vanhan tehtaan Lipanyssa.

Konsernijohtaja Timo Lehtiojan mukaan kyseessä on yksi MSK Groupin suurimmista hankkeista pitkiin aikoihin. Euromääriä hän ei halua kertoa.

–Sanotaan, että investoinnin merkitys on meille kova, Lehtioja sanoi perjantaina.

MSK Group haluaa kasvaa Euroopan johtavaksi liikkuvien työkoneiden turvaohjaamojen sopimusvalmistajaksi. Slovakian uusi tehdas toteuttaa tätä strategiaa.

Tarkoituksena on palvella Ylihärmän ohjaamotehtaan rinnalla entistä paremmin Keski-Euroopan ohjaamomarkkinoita.

–Suomessa MSK Cabinsin ohjaamotehtaalla on maailmanluokan osaamista isojen sarjojen tekemisestä. Viemme tätä kokemusta ja osaamista nyt Slovakiaan, josta käsin palvelemme Keski-Euroopan tarpeita ja vahvistamme entisestään MSK:n jalansijaa merkittävänä eurooppalaisena ohjaamovalmistajana, Lehtioja sanoo.

Euroopassa voitaisiin hänen mukaansa tehdä paljon enemmän bisnestä kuin yritys pystyy tällä hetkellä tekemään.

Kansainvälistymisen kautta kasvua hamuava perheyritys osti slovakialaisen Matecin huhtikuussa 2018.

Tehdas toimii tällä hetkellä vuokratiloissa kolmessa eri hallissa, jotka ovat erillään toisistaan. Maalaustyöt ostetaan alihankintana.

Lehtiojan mukaan on elintärkeää saada tuotanto samojen seinien sisälle ja maalaamo omiin käsiin.

Uusi ohjaamotehdas nousee Sabinoviin noin kymmenen kilometrin päähän nykyisestä tehtaasta. Rakentaminen alkaa keväällä 2020. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan maalaamo, varasto ja kokoonpanohalli. Toisessa vaiheessa valmistuvat tilat hitsaamolle.

Uuteen tehtaaseen tulee yhteensä 9600 neliötä toimitilaa. Tuotanto tiloissa alkaa alkuvuodesta 2021. Projektista ottaa vetovastuun Lauri Isosaari.

Suomesta käsin palvellaan Lehtiojan mukaan Skandinavian tarpeita kuten tähänkin asti. Saksan tehdas keskittyy omaan ydinosaamiseensa eli pieniin sarjoihin ja alumiiniohjaamoihin.

Kauhavan tehtaille investoinnilla ei Lehtiojan mukaan ole ainakaan heikentäviä vaikutuksia.

–Toivottavasti niin, että saadaan jalansijaa yhä kovempana tekijänä Euroopan laajuisesti ja sitä kautta saataisiin jalansijaa tännekin.

MSK Cabinsin kehittämä Varia-ohjaamo lanseerataan tänä viikonloppuna maailman suurimmassa maatalouskonenäyttelyssä Hannoverissa. Messuesiintymiset ovat Lehtiojan mukaan osaltaan kasvattaneet yrityksen tunnettuutta Euroopassa. Viimevuotinen yrityskauppa on tuonut asiakkaiksi maailmanluokan brändejä.

–Aika moni meidät nyt jo tunnistaa varteenotettavana vaihtoehtona, kun vertaa kolmen vuoden takaiseen, jolloin tavallaan oltiin härmäläinen konepaja.

Myös Kauhavalle investoidaan. MSK Cabinsin ja Junkkarin tehtaiden yhteyteen rakennetaan parhaillaan uutta konttorirakennusta. Se otetaan käyttöön syksyllä 2020.

–Pitkään on sitä suunniteltu ja nyt laitettiin liikkeelle kesällä.

MSK Groupin liikevaihto oli viime vuonna 170 miljoonaa euroa. Slovakian osuus oli 15 miljoonaa euroa. Tavoitteena on nostaa Slovakian liikevaihto 25 miljoonaan euroon vuoteen 2025 mennessä.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiSuosituimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta