Tilaajalle

Kampusrantaan ryhdytään rakentamaan esteratsastuskilpailuun soveltuvaa monitoimikenttää – naapurit kimmastuivat, sillä heidän mielestään hevoskilpailut eivät kuulu keskelle kaupunkia

SEINÄJOKI

Kampusrannalle suunniteltu TJ Tapahtumanjärjestäjät oy:n Seinäjoki Grand Prix -esteratsastustapahtuma aiotaan järjestää ensimmäistä kertaa vuoden 2020 kesällä.

Tämä on kuitenkin herättänyt närkästystä lähialueen asukkaissa, joiden mielestä esteratsastustapahtuman on päätetty tuoda keskelle kaupunkia heiltä kysymättä.

Kaupunkiympäristöjohtaja Juha Takamaan mukaan kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi tapahtuman yleissuunnitelman kesäkuun kokouksessaan, ja kaupunki ottaa tällä hetkellä vastaan tarjouksia Alasenpellolle suunnitellun hiekkakuitukentän rakentamiseksi. Kaupungin suunnittelupäällikkö Keijo Kaistilan mukaan rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vielä tämän vuoden aikana.

Projektin kustannusarvio on kasvanut TJ Tapahtumanjärjestäjät oy:n alun perin hakemasta 43 000 euron avustuksesta noin 200 000 euroon, sillä kaupunki haluaa rakentaa itselleen kunnon kentän, jolla voi järjestää myös muita tapahtumia esteratsastuksen lisäksi.

– Kaksi muuta tapahtumaa on jo pyytänyt aluetta käyttöönsä. Todellinen hinta tiedetään, kun tarjoukset on saatu, kaupungin suunnittelupäällikkö Keijo Kaistila kertoo.

Osa Alasenpellon välittömässä läheisyydessä asuvista seinäjokelaisista ei kuitenkaan ole suunnitelmista mielissään. Matti Siirilä kertoo monen muun naapurinsa tavoin olevansa sitä mieltä, että Alasenpelto ei sovi hevosurheilutapahtuman paikaksi.

Siirilä lisää ihmettelevänsä, miksei tapahtumaa järjestettäisi Seinäjoen ravikeskuksessa, vaan halutaan rakentaa uusi monitoimikenttä kaupungin varoilla.

– Raviradalla olisi toiminnot valmiina, eikä tapahtuma sovi jokirantaan.

TJ Tapahtumanjärjestäjät oy järjestää tällä hetkellä esteratsastuskilpailuja jo Ypäjän hevosopistolla ja Power Parkissa. Yhtiön toimitusjohtaja Tuomas Virrankosken mukaan Seinäjoen tapahtuma halutaan järjestää uudenlaisessa ympäristössä, jonka kautta saada tapahtumaan myös uudenlaisia yleisöjä.

Yhtiön tavoitteena oli alun perin järjestää kisat jo viime kesäkuussa, mutta projekti viivästyi. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä monivuotinen.

– Tavoitteena on iso tapahtuma, joka on nelipäiväinen torstaista sunnuntaihin, aamusta iltaan. Tapahtumassa olisi satoja kilpailustartteja, Virrankoski kertoo.

Kauppakadulla asuva Siirilä lisää, että esteratsastuskilpailujen järjestäminen toisi alueelle liiaksi liikennettä. Kaupunki on esittänyt, että tapahtumaan tuotujen hevosvaunujen pysäköinti tapahtuisi Seinäjoen uimahalli-urheilutalon parkkipaikalle, mutta Siirilä uskoo, että tapahtumasta aiheutuva ruuhka tulisi levittymään myös lähialueen kaduille, kun yleisö jättäisi autonsa parkkiin.

Siirilän mukaan naapuruston ajatuksia monitoimikentän rakentamisesta ei ole kuultu tarpeeksi.

Projekti lähti liikkeelle viime marraskuussa, kun TJ Tapahtumanjärjestäjät oy haki kaupungilta 43 000 euron avustusta nurmihiekkakentän rakentamiseksi.

Joulukuussa kaupunkiympäristölautakunta teetti tapahtuma-alueesta yleissuunnitelman kaupunkiympäristöjohtaja Takamaan esityksestä ja jätti suunnitelman kommentoitavaksi kevään ajaksi. Takamaan mukaan kaupunki ei ole saanut tänä aikana muuta palautetta kuin huomautukset vessakontin ja keppihevosradan sijainnista. Näitä on sittemmin siirretty suunnitelmissa kauemmas asutusalueista.

Siirilän mukaan tieto monitoimikentän rakentamisesta tuli kuitenkin monen tietoon vasta, kun yleissuunnitelma oli hyväksytty.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta