Tilaajalle

Erkki Valtamäki valitti Vaasan hallinto-oikeuteen Seinäjoen Energian hallituspaikan vaihdosta – Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina

SEINÄJOKI

Seinäjoen kaupunginhallitus käsittelee maanantaina kaupunginvaltuutettu Erkki Valtamäen (ps.) tekemää valitusta Vaasan hallinto-oikeudelle.

Valtamäki teki kunnallisvalituksen kaupunginhallituksen päätöksestä vaihtaa yksi Seinäjoen Energian hallituksen jäsen kesken kauden.

Seinäjoen kaupunginhallitus äänesti syyskuussa Paula Risikon (kok.) Valtamäen tilalle Seinäjoen Energian hallitukseen.

Hallituspaikan vaihdos perustui Seinäjoen Energian hallituksen puheenjohtaja Pertti Mäki-Hakolan (kok.) pyyntöön arvioida hallituksen kokoonpano uudelleen siten, että perussuomalaisten edustuksessa huomioidaan valtuuston kokoonpanossa tapahtuneet muutokset.

Valtamäki toteaa valituksessaan, että kaupunginhallituksen tekemä päätös hallituspaikan vaihdoksesta pitää kumota, ja päätöksen täytäntöönpano keskeyttää, kunnes se on saanut lainvoiman.

Päätös on Valtamäen mielestä hyvän hallintotavan vastainen. Hän väittää, että päätöksessä ei ole kuunneltu häntä, eikä siitä ole neuvoteltu valtuustoryhmän kanssa.

Lisäksi Valtamäki vaatii selvitystä siitä, onko Pertti Mäki-Hakola yhtiön hallituksen puheenjohtajana jäävi tekemään esitystä hallituspaikan vaihdoksesta. Valtamäki epäilee, että Mäki-Hakola on toiminut asiassa omavaltaisesti ilman hallituksen hyväksyntää.

Valtamäki myös väittää päätöksen olleen häntä syrjivä ja osakeyhtiölain vastainen.

Vaasan hallinto-oikeus on toimittanut Valtamäen valituksen Seinäjoen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Hallintojohtaja Jari Jokinen esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että Valtamäen oikaisuvaatimus hylätään.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta