Tilaajalle

Ei mitään tekemistä? Keräsimme muutamia vinkkejä syysloman viettoon

Parhaiten syyslomalla toimivat tapahtumat, joihin saa tulla ja mennä vapaasti.

Tämä on huomattu Kurikassa. Kaupungin nuorisotoimen päällikkö Minna Hankaniemi kertoo, että ennakkoon ilmoittautuminen karsii yleensä osallistujamääriä.

– Perheiden arki on niin aikataulutettua, että on mukava, että lomalla saa päättää vasta viime tingassa, onko lähdössä johonkin vai ei, Hankaniemi pohtii.

Poikkeus on bussireissut, joita useasta kunnasta tehdään tänä syksynä Tampereelle. Omista tapahtumista suosittuja ovat yleensä olleet temppuradat ja toimintapäivät.

– Kaiken kaikkiaan tuntuma on, että lapsiperheet osallistuvat parhaiten järjestettyihin tapahtumiin, Hankaniemi kertoo.

Kurikassa panostetaan tämän vuoden syyslomalla hyvinvointiin. Uutena kaupungissa järjestetään liikunnallisia hyvinvointipäiviä Kurikan keskustassa, Jalasjärvellä ja Jurvassa. Kaupungissa pidetään muutaman vuoden tauon jälkeen vesidisko.

Lapualla lämmitellään uudelleen yönuopparia. Kaupungin nuorisosihteeri Samuli Taivalmaa kertoo, että nuorille tarkoitettu yötapahtuma kestää maanantaista tiistaiaamuun. Viimeksi se on pidetty noin 7–8 vuotta sitten.

– Nyt nuorisotyöntekijämme halusivat kokeilla tapahtumaa uudelleen, Taivalmaa sanoo.

Hänen mukaansa syyslomilla perinteiset nuoppari-illat vetävät väkeä tavallista vähemmän, mutta erityistapahtumat, kuten bussi Tampereen Särkänniemeen tuli heti täyteen.

Hän kertoo, että tapahtumien määrää rajoittaa, että kaupungissa on kolme nuorisotyöntekijää.

Kauhajoelta silmiin osuu Soturikissat-tapahtuma. Kirjastovirkailija Teija Korpi-Käkele kertoo, että tapahtuma perustuu samannimiseen kirjasarjaan, joka on tällä hetkellä erittäin suosittu noin 10-vuotiaiden keskuudessa.

Kirjoissa kissaklaanit elävät metsässä. Korpi-Kekäle kertoo, että kirjastossa tehdään kissanaamioita, otetaan selfietä, kilpaillaan tietokilpailussa ja tunnistetaan yrttejä parantajan pesässä. Paikalla on myös oikeita kissoja lemmikkien lomakodista Päntäneeltä.

Korpi-Kekäleen mukaan Kauhajoella tämän tyyppinen tapahtuma on nyt ensimmäistä kertaa.

– Tuli aikaisemmin toive, että haluttaisiin teemapäivä Soturikissa-kirjasarjoista.

Seinäjoella useissa syysloman tapahtumissa hyödynnetään pimeyttä. Uimahallissa pidetään kuutamouinti kynttilöiden valossa ja musiikin soidessa ja liikennepuiston Loistoillassa voi ajaa pimeässä ja kokeilla heijastinsuunnistusta.

Pimeää hyödynnetään myös tiistaina, sillä kaupunki ja Lakeuden Elämysliikunta ry järjestävät Porukalla liikkeelle -tapahtuman Joupiskan lasten esteettömällä reitillä. Maksuttomassa tapahtumassa on luvassa muun muassa perhemetsäjoogaa, heijastinseikkailua ja satutuokio.

Fakta: Muutamia menovinkkejä syyslomalle

Etelä-Pohjanmaalla koulujen syyslomaviikkoa vietetään 14. lokakuuta alkaen. Ohessa on muutamia vinkkejä Seinäjoelle, Kurikkaan, Lapualle, Kauhajoelle ja Kauhavalle.

Seinäjoki

Lasten esteettömällä reitillä koko perheen Porukalla liikkeelle -tapahtuma tiistaina 15.10. kello 17.30–19. Tapahtumassa muun muassa heijastin seikkailua, satutuokio ja metsäjoogaa perheelle.

Kuutamouinti uimahallissa maanantaina 14.10. kello 19–20.45.

Sirkus- ja nukketeatteriesitys naurattaa Seinäjoen pääkirjastossa. Sirkus Fantasian Hurrikaani-show:n esityksiä on tiistaina 15.10. kello 10–16. ja keskiviikkona 16.10. kello 12–18.30. välisenä aikana.

Koko perheen Liikuntamaa Ylistaron Kirmaushallilla perjantaina 18.10. kello 9–12.

Yleisöluisteluvuoroja on maanantaista perjantaihin Seinäjoen jääurheilukeskuksessa.

Kurikka

Hyvinvointipäivässä tanssillista jumppaa, kuntopiiriä ja kehonhuoltoa. Mahdollisuus myös kehonkoostumusmittaukseen. Tapahtuma on Kurikan Monnarilla tiistaina 15.10, Jalasjärven kuplahallilla ke 16.10 ja Jurvan liikuntahallilla to 17.10.

Vesidisko Molskiksessa lauantaina 19.10. kello 18–20.

Yleisöluisteluita Kurikan jäähallilla maanantaista perjantaihin kello 12–14.

Satupäivä Kurikan pääkirjastossa torstaina 17.10. kello 10–11. Teemana on taikuus ja magia.

Syyslomaleffoja näytetään kaupunginkirjastossa kello 13.

Kauhajoki

Alakoululaisille pidetään disko tiistaina 15.10. Walkersin tiloissa kello 17.30–20.

Soturikissat -tapahtuma Kauhajoen kaupunginkirjastossa keskiviikkona 16.10. kello 12–16.

Lapua

Maanantaina 14.10. Lapualla pidetään perinteinen uintipäivä, jolloin lapualaislapset ja -nuoret pääsevät uimaan ilmaiseksi. Samana päivänä pidetään puuhapäivä lapsille.

Merenneitouintia voi kokeilla keskiviikkona uimahallilla kello 17–20. Osallistujan täytyy osata uida vähintään 25 metriä.

Yönuoppari alkaa maanantaina ja loppuu tiistaina.

Kauhava

Lasten lumihohtobailut pidetään Härmän lukion liikuntasalissa keskiviikkona 16.10. kello 18–22. Tapahtumassa on saippuakuplakone, lumikone ja valoshow.

Kauhavan pääkirjastossa on perjantaina 18.10 Satupäivä Ihmemaassa. Satutuokiot ovat kello 9.30 ja 11.

Maksuttomia luisteluvuorot Kauhavan jäähallilla maanantaista perjantaihin.

Lähde: Kunnat, muutokset mahdollisia.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta