Tilaajalle

Atrian Juha Gröhn on yksin puolen miljoonan kerhossa – tässä ovat Etelä-Pohjanmaan eniten tienaavat miehet – ja pari naistakin

Etelä-Pohjanmaan vuoden 2018 ansiotulojen kärjessä ei näy yllätyksiä. Kärkikahinoissa on vain vähän liikettä, eikä edes kolmenkymmenen kärjessä ole paljon muutoksia.

Atrian toimitusjohtaja Juha Gröhn piti paikkansa ansiotulokuninkaana eikä uhkaajaa näy. Gröhn kasvatti tulojaan parillakymmenellä tuhannella eurolla ja oli jälleen ainoa yli puolen miljoonan euron ansiotuloihin yltänyt eteläpohjalainen.

Atria Suomen toimitusjohtaja Mika Ala-Fossi kasvatti tulojaan yli 300 000 euron ja ylsi hänkin nyt listalla kymmenen kärkeen. Edellisellä listalla sijoitus oli 14.

Gröhnin takana kakkosena paikkansa piti patologian erikoislääkäri Yrjö Vartio, joka kasvatti tulonsa lähelle puolen miljoonan rajaa. Vartion tulot nousivat yli 50 000 eurolla.

Finn-Powerin toimitusjohtajan paikan tänä vuonna jättänyt Juha Mäkitalo nousi vuoden 2018 ansiotulolistassa sijalle kolme ja ylitti 400 000 euron rajan niukasti. Vuosi sitten Mäkitalo ei yltänyt 30 kärkeen.

Toinen uutena kymmenen kärkeen kiilannut on alavutelainen hammaslääkäri Matti Kähäri, jonka 315 000 euron ansiotulot nostivat hänet sijalle yhdeksän.

Viime vuoden kärkikymmeniköstä kolmenkymmenen kärjestä ovat pudonneet pois muuttanut OmaSP:n toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi ja apteekkari Bengt-Åke Lindholm.

Etelä-Pohjanmaan osuuskaupan toimitusjohtaja Kimmo Simberg nosti hieman ansioitaan ja sijaansa listalla. 352 000 euron tuloilla Simberg ylsi sijalle viisi.

Toiseen suuntaan liikkui Etelä-Pohjanmaan osuuspankin toimitusjohtajan Olli Tarkkanen, joka oli edellisen listan kolmas, mutta viime vuonna tulot olivat lähes 100 000 pienemmät ja sijoitus ansiotulolistalla oli nyt 13.

Rakennusyhtiö Peabin toimitusjohtaja Mika Katajisto nousi sijalta 10 sijalle 8.

Ilkka-Yhtymän toimitusjohtaja Olli Pirhonen nousi 242 000 euron tuloillaan sijalle 27. Hänen edeltäjänsä Matti Korkiatupa tienasi pari tonnia enemmän ja oli listalla sijalla 24. Yhtymän maakuntalehtien päätoimittajat jäävät kauaksi maakunnan kärkituloisista. Ilkan Satu Takala tienasi 104 456 euroa ja Pohjalaisen Toni Viljanmaa 100 207 euroa.

Apteekkarit ja lääkärit ottivat noin puolet 30 kärjessä olleista paikoista. Heistä Aila Kaurio oli tällä kertaa neljäs, kun edellisen vuoden listalla sijoitus oli kuudes. Apteekkarien jäsentenvälisissä Hannu Koski sai nyt päästää edelleen Kaurion ja Liisa Ollila-Mäkelän. Myös kolme muuta apteekkaria on kärkipäässä.

Lääkäreistä Vartion takana toiseksi eniten tienasi Kari Kalliovalkama, joka oli sijalla 11. Hän putosi kymmenen kärjestä. Jyrki Mäki nousi kärjen ulkopuolelta sijalle 12. Harri Niemelä oli sijalla 18 toista vuotta peräkkäin. Heidän lisäkseen 30 kärjessä on viisi muuta lääkäriä.

Muutama maakunnan yrittäjä nousee vuosittain listalle käymään. Alahärmäläisen Suomen Maa-autot Oy:n Tuula ja Mika Kalliokoski ottivat sijan 15 ja 16 nimiinsä 287 000 euron tuloilla. Seinäjokelainen kuljetusyrittäjä Jani Laine nousi myös 30 kärkeen tienattuaan 258 000 euroa ansiotuloja.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta