Tilaajalle

Asunnossa pitää olla WOW-efekti: Vaasalaispoliisi tekee sivutoimenaan ja harrastuksenaan asuntosijoittamista

Isältä jääneen perinnön sijoituskohde oli kirkkaana Sami-Jaakko Konttaksen mielessä vuonna 2008. Nuorukainen päätti käyttää sen uuden auton hankkimiseen. Äiti sai poikansa pään kuitenkin kääntymään viisaampaan sijoitukseen, eli omaan asuntoon.

Koti päätyi sittemmin vuokralle, kuten moni muukin Konttaksen asunto sen jälkeen. Tällä hetkellä vaasalaispoliisilla on parisenkymmentä vuokralaista, jotka asuvat flipatuissa, eli vanhana ostetuissa ja uusiksi remontoiduissa asunnoissa.

– Ei minulla ollut remontoimisesta silloin aluksi mitään hajua, mutta 18 kuukauden remonttityön jälkeen ensimmäisestä asunnosta tuli kiva ja sen arvo nousi. Aloin miettiä, että voisikohan tällaista tehdä toisellekin asunnolle. Seuraavastakin asunnosta tuli hyvä ja se myytiin eteenpäin niin suurella arvonnousulla, että Konttas sai maksettua asunnon velat ja sijoitti loput uuteen asuntoon.

– Siitä se sitte vähän niiku lähti.

Piensijoittajan pitää erottua markkinoilla

Konttas on päässyt jo entistä paremmin jyvälle remontoimisesta, mutta nykyään kohteiden remontoimisen hoitavat jo tutuiksi tulleet rakentajat ja timpurit. Oma taito hänellä asuntosijoittamisessa on nähdä rumimmassakin asunnossa sen potentiaali.

– Kymmenessä minuutissa asunnon nähtyäni pystyn kertomaan millainen se tulee olemaan valmiina. Suunnitelmia miehelle putkahtelee mieleen ilman sisustuslehtien tai -ohjelmien katsomista. Hän ei osaa sanoa, mistä ideat kumpuavat, mutta niitä tulee koko ajan ja ne ovat toinen toistaan erikoisempia.

– Minulle on tärkeää, että asunnossa on aina joku wow-efekti. Asuntomarkkinoilla on pakko erottua joukosta jollain tavalla.

Wow-efektejä Konttaksen asunnoissa tarjoavat muun muassa uniikki Vaasa-aiheinen seinämaalaus, stretch-katto, jossa on heijastava pinta ja televisio saunassa sekä poreammeessa.

Siis kaksi televisiota samassa kylpyhuoneessa?

– Onhan se ikävää, jos kesken jääkiekkomatsin tulee saunassa kuuma, Konttas selventää.

Pienet erikoisuudet tarjoavat koteihin pientä luksusta ja sellaista hän haluaakin vuokralaisilleen tarjota, luksuskoteja.

– Minä olen täällä vuokralaisia varten ja haluan pitää heidät mielessäni kun remontoin asuntoja. Tällä hetkellä avarat ja valoisat kodit ovat erittäin suosittuja.

Asunnoista kokonaiseen kerrostaloon

Konttaksen asunnot ovat käyneet hyvin vuokramarkkinoilla kaupan. Hän on ollut vain kaksi kuukautta ilman vuokralaista koko asuntosijoitusaikanaan.

– Tähän mennessä kaikkien vuokralaisten kanssa asiat ovat sujuneet todella hyvin. En pyydä asunnoistani takuuvuokraa, sillä esimerkiksi opiskelijoiden voi olla vaikea saada sellaisia summia kasaan. Minulla on luottamus vuokralaisiini.

Tällä hetkellä Konttaksen yritys Ylikivat kodit! on toisen piensijoittajan kanssa rakennuttamassa kokonaista pienkerrostaloa Vöyrinkaupunkiin. Sinne hänen vuokrattavakseen tulee neljä asuntoa.

Täyspäiväisen työn ohessa sijoittaminen käy toisesta työstä, mutta sitä jaksaa tehdä, koska mieheltä löytyy jatkuvasti intoa ja uusia ideoita suunnitteluun.

– Jos tästä ei tykkäisi, tätä ei kannattaisi tehdä ja jos tämä ei tuottaisi, se ei motivoisi jatkamaan.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta