Tilaajalle

Antti Ketosen joulukonsertti Kauhajoen kirkossa on peruttu – Neljän kappaleen poisjättäminen seurakunnan pyynnöstä oli artistille liikaa

KAUHAJOKI

Laulaja Antti Ketosen joulukonsertti Kauhajoen kirkossa on peruttu.

Asiasta uutisoivat ensin Seinäjoen Sanomat ja Yle. Niiden mukaan peruutuksen syynä on se, että kirkkoherra piti ohjelmistoa sopimattomana.

Kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä on hämmästynyt. Hän sai kuulla konsertin peruuttamisesta uutisista. Ala-Prinkkilän mukaan seurakunta ei ole tehnyt perumispäätöstä sunnuntaina 22. joulukuuta pidettävästä konsertista.

– Kun meille toimitettiin konserttiohjelma, totesimme muutamasta laulusta, etteivät ne ole normaalia kirkkokonsertin ohjelmistoa. Pyysin kanttoria olemaan yhteydessä ja neuvottelemaan asiasta.

Ala-Prinkkilä tarkastaa sähköpostikirjeenvaihdon ja toteaa kanttorin keskustelleen ohjelmistosta Antti Ketosen edustajan kanssa viime viikolla. Kanttorin pyyntöön vaihtaa muutama kappale ei Ala-Prinkkilän mukaan ole saatu vastausta.

Niinpä tieto konsertin peruuttamisesta tuli täytenä yllätyksenä.

Konsertin järjestelyyn osallistunut kanttori Sirkku Ratus kuuli konsertin perumisesta toimittajamme otettua yhteyttä.

– Emme ole kieltäneet konserttia. Olemme pyytäneet vaihtamaan muutamia kappaleita, jotka eivät sovellu kirkkokonserttiin tai varsinkaan joulukonserttiin, hän toteaa.

Ala-Prinkkilän mukaan on tavanomaista, että artistien kanssa neuvotellaan ohjelmistosta hyvässä hengessä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun konsertti perutaan kokonaan oletettavasti siitä syystä, ettei ohjelmiston muuttamisesta olla yhtä mieltä – ja seurakunnalle asiasta ilmoittamatta.

– Erikoinen tapa toimia.

Ala-Prinkkilä toivoo kyseessä olevan väärinkäsitys ja artistin edustajan olevan vielä yhteydessä seurakuntaan.

– Meille konsertin järjestäminen tietyillä muutoksilla sopii edelleen.

Ala-Prinkkilän mukaan vaihdettaviksi toivotaan Antti Ketosen kappaleita Niin kaunis; Näkymättömiin; Olisitpa sylissäni; ja Ehjäksi särkynyt.

Promoottori: Neljän kappaleen jättäminen pois on liian iso muutos

Myös konserttiin lippuja myyvällä nettisivustolla ilmoitetaan Kauhajoen konsertin perumisesta. Sivujen mukaan jo ostetut liput käyvät sellaisenaan Ketosen Seinäjoen konserttiin.

Antti Ketosen promoottori Marko Riihelä vahvistaa konsertin perumisen. Asiasta julkaistiin hänen mukaansa tänään torstaina tiedote ja myös Kauhajoen seurakunnalle lähetettiin asiasta sähköpostia.

– Konsertti peruttiin siksi, ettei tiettyjä kappaleita saa esittää. Konsertti on yhtenäinen kokonaisuus, ja Antti ilmoitti, ettei hän pysty tällä aikataululla tekemään uutta biisilistaa. Oli pakko jättää koko konsertti pois.

Riihelän mukaan Kauhajoen seurakuntaan lähetetty kappalelista kävi Seinäjoen seurakunnalle sellaisenaan. Sen sijaan jotkut muut seurakunnat ovat pyytäneet jättämään enintään yhden kappaleen pois, mikä Riihelän mukaan on onnistunut.

Ala-Prinkkilä kertoo seurakunnan saaneen sähköpostiviestin konsertin peruuttamisesta hieman ennen kuutta torstai-iltana eli huomattavasti myöhemmin kuin tiedote ja siihen pohjautuvat uutiset asiasta on julkaistu.

– Ihmettelen, miksei ohjelmistosta neuvoteltu kanssamme, vaan ilmoitettiin suoraan konsertin perumisesta ja lisäksi annetaan ulospäin väärää tietoa toiminnastamme.

Ala-Prinkkilä ihmettelee myös sitä, ettei muutaman kappaleen jättäminen pois kolmen viikon varoitusajalla onnistu.

– Tuntuu, että nyt laitetaan joistakin oudoista syistä konsertin peruminen meidän syyksi, Ala-Prinkkilä harmittelee.

Edit. 5.12.2019 kello 17.50 Juttuun lisätty promoottorin kommentit. Kello 19.49 Lisätty loppuun Ala-Prinkkilän kommentteja.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiSuosituimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta