Tilaajalle

24 askelta jouluun – Luukku 11: Brittiläiset joulumainokset maistuvat piparkakuilta ja virittävät lämmintä tunnelmaa

Britit ovat taitavia tekemään tunnelmallisia, näyttäviä ja hauskoja joulumainoksia, joissa tarina on tärkeintä, ei kaupiteltavat tuotteet. Joulumainokset ovat parhaimmillaan pieniä lyhytelokuvahelmiä. Virittäydy tunnelmaan näillä upeilla joulumainoksilla.

Joulutunnelmaa luodaan monenlaisin keinoin. Suosituissa mainoksissa on usein animoituja eläinhahmoja ja lapsia.

Innokkaimpia mainosten tehtailijoita ovat tavaratalo- ja päivittäistavaraketjut. Mainoksiin laitetaan isoja summia rahaa, mikä näkyy jäljessä.

Isot sanomalehdet kirjoittavat uusista joulumainoksista ja arvioivat niiden paremmuutta. Lukijat saavat äänestää omaa suosikkiaan lehtien verkkosivuilla.

 

Monty the Penquin on tarina pingviinistä ja hänen parhaasta kaveristaan, pienestä pojasta. Pingviini alkaa kuitenkin kaivata elämäänsä jotain muutakin...

 

Mrs Clause, joulupukin muori, on tyylikäs daami, joka vie tärkeän paketin perille moottorikelkan ja helikopterin avulla. Tämä punanuttu ei suotta tahraa vaatteitaan savupiippuun kapuamalla. (Marks & Spencer 2016)

 

Sainsbury’sin Mog’s Christmas Calamity on vauhdikasta menoa Mog-kissan kanssa, jolle sattuu ja tapahtuu. Kotikin on vaarassa. Miten perheen joulun käy?

 

Moderni tulkinta Tuhkimosta nähdään tämän vuoden Debenhamsin joulumainoksessa.

 

Heathrow’n lentokenttä lähti joulumainosiloitteluun mukaan viime vuonna tarinalla vanhan nallepariskunnan palaamisesta rakkaimpien luo.

 

Sainsbury’sin mainos vuodelta 2014 kertoo tositapahtumista jouluna 1914, jolloin britit ja saksalaiset ystävystyivät tulitauon ajaksi. Paul McCartneyn Pipes of Peace -musiikkivideo vuodelta 1983 kertoo samoista tapahtumista.

 

Näin käy, kun Karhuherra Paddington ystävystyy joulupukiksi luulemansa miehen kanssa.

 

Tarinallisia joulumainoksia on nähty Suomessakin. Finnairin Poro ja tähti -animaatio tehtiin jo jouluksi 2003.

 

Lisää mainoksia löytyy Youtubesta hakusanalla christmas advert.

 

Juttu julkaistiin ensimmäisen kerran joulun 2017 alla.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiSuosituimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta