Origami Boys teki leikkisän biisin pokémoneista

VAASA

John eli Juha Petteri Niemi, 33, ja Andi eli Chike Ohanwe, 27, istuivat viime kesänä Helsingin Ilmalassa studiolla. Aurinko oli laskemassa, Helsinki näytti kauniilta.

Kaksikko oli juuri perustanut J-pop-bändin Origami Boys. J-pop tarkoittaa länsimaisvaikutteista japanilaista poppia.

Niemi ja Ohanwe olivat tunteneet vasta kuukauden, mutta heidän oli ollut aina helppoa tehdä kappaleita yhdessä.

Niemi oli inspiroitunut ja sävelsi biisin rungon vartissa.

– Ei jumalauta nyt, hän ajatteli.

Ohanwe keksi, että he voisivat tehdä kappaleen pokémoneista, sillä molemmat ovat kovia Japani-faneja.

Ohanwe alkoi kirjoittaa sanoja.

– Saan vieläkin kylmiä väreitä siitä. Chike alkoi laulaa melodiaa, ja ajattelin, että nyt ollaan suuren äärellä.

Kaksikko teki pokémon-aiheisen biisin Butterfree My Life, mutta jätti sen vuodeksi pöytälaatikkoon.

Tänä kesänä pokémonien suosio räjähti Pokémon Gon ansiosta. Se on ilmainen mobiilipeli, jossa kerätään pokémoneja lisätyssä todellisuudessa. Kun pelaaja katsoo ulkona ympäristöään kännykän läpi, hän näkee siellä myös pokémoneja.

Yhtäkkiä ulkona alkoi näkyä kännykkäänsä tuijottavia pokémon-keräilijöitä, ja kaupoista kyseltiin älypuhelinten lisäakkuja.

– Odotimme oikeaa hetkeä, ja nyt se tuli. Kaikella on aikansa ja paikkansa, Niemi sanoo.

Origami Boys päätti kaivaa biisin pöytälaatikosta.

Bändin Juha Petteri Niemi on vaasalaislähtöinen, ja hänen isänsä on Allan & the Astronauts -yhtyeen Ilkka Allan Niemi. Poika-Niemi työskentelee myyjänä Helsingissä ja tuottaa musiikkia.

Ohanwe opiskelee Teatterikorkeakoulussa maisterintutkintoa ja tanssii ja laulaa ruotsinlaivoilla Scandinavian Dancers -ryhmässä.

Tänä kesänä heinäkuussa he päättivät tehdä pokémon-biisiin musiikkivideon.

He laittoivat Facebookiin ja Twitteriin ilmoituksen, että etsivät pokémon-faneja ja kehottivat heitä tulemaan Helsingin Elielinaukiolle tiettynä päivänä kahdeltatoista.

– Ajattelimme, että väkeä tulee joko valtavasti tai ei ketään. Tulimme kahdeltatoista, eikä siellä ollut ketään. Odotimme pari minuuttia ja katsoimme horisonttiin, että sieltä tulee ryhmä pokémon-asuihin pukeutuneita ihmisiä. Oltiin, että mitä ihmettä, Niemi kertoo.

He olivat Valitsen sinut! -musikaalista, joka on suomalaisten Pokémon-fanien tekemä musikaali.

Fanit kruunasivat videon. Kun he kävelivät ympäri kaupunkia, ihmiset katsoivat, että mikä ihmeen porukka siinä on.

Video on kasarivaikutteista romanttista poppia.

– If you were a pokémon, I’d choose you. Jos olisit pokémon, valitsisin sinut, miehet laulavat. Heillä on päässään keltaiset pokémon-lippikset. Pokémon-musikaalin hahmot bailaavat taustalla.

Origami Boys julkaisi Butterfree My Life -videon heinäkuun viimeisenä päivänä. 15. elokuuta sitä alkaa myydä 15 nettikauppaa tai -ohjelmaa kuten Spotify ja iTunes.

Ohanwe vaikuttaa hyväntuuliselta. Kun häntä haastattelee ”rakkausbiisistä pokémoneille”, hän naureskelee usein, vähän kuin hän olisi huvittunut itsestään.

Ohanwe aloitti pokémon-seikkailunsa 11-vuotiaana.

– Sain joululahjaksi Game Boy Colorin eli Nintendon käsikonsolin ja siihen kylkiäisiksi Pokémon Blue -pelin. Siitä alkoi elämän mullistanut rakkaussuhde pokémon-maailmaan.

Hän pitää Pokémon-fantasiamaailmaa kauniina.

– Kun kuolen ja lähden kehostani seuraavalle matkalle, jos saisin päättää yhden elämän, voisin viettää sen pokémon-maailmassa, Ohanwe naureskelee hyväntuulisesti.

Suosikkihahmo Ohanwelle on Bulbasaur-lisko. Se on pullea ja pieni nelijalkainen, jonka iho on vihreän ja sinisen värinen. Myös pokémon-maailmaan hän ottaisi mukaansa juuri sen.

Ohanwe uskoo, että ihmisiä viehättää pokémoneissa ihmisen ja eläimen välinen ystävyys.

– Kukapa ei haluaisi 11–13-vuotiaana lähteä jonkun luotetun kumppanin kanssa seikkailemaan? Pokémonissa yhdistyvät perhe ja jännittävät seikkailut.

Mutta eikö tämä kaikki ole vähän lapsellista?

– Leikki-ikää on koko ikä. On hölmöä ajatella, että leikki kuuluisi vain lapsille, en usko sellaiseen. Vilpittömyys on voimaa. Jos pitää joistakin asioista, jotka ovat muista hullunkurisia, ne pitää silti tehdä itseään varten ja vilpittömyydestä.

TIINA JUUJÄRVI

Kommentoi
Luetuimmat kulttuuri -uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat