Tilaajalle

Kolumni: Seksisyytteet kaatoivat elokuvahirviön - Uhrit lynkkaavat dokumentissa Harvey Weinsteinin

En tiedä, mihin aikakoneeseen tässä on jouduttu, mutta on mukava panna merkille, että jossain on onnistuttu.

Haluatko miljonääriksi on nyt saanut kumppanikseen Tuttu Juttu Show´n, joka tarjosi lauantaina ihan kelpo tv-viihdettä.

Ruusut olivat komistuneet sitten viime näkemän, mutta muuten tunnelma oli kotoisan nostalginen. Myös Timo Koivusalon enemmän tai vähemmän onnahtaen navan alustaa rouhnaisevat puujalkavitsit toimivat entiseen malliin.

Kolmaskin 1990-luvun hupitehtailu toimii kuin junan vessa: Kymppitonnissa saamme lisäksi ällistellä Cristal Snow´n toinen toistaan oudompia kostyymeja, jotka riemullisesti halveksivat hyvää makua.

Aina ei sada laariin: Uudistettu Bumtsibum meni ketuille, kun taas Marco Bjurströmin uusin kohellus Hyvät katsojat on hauska pläjäys. Huvittavinta ovat kisan täysin vakavissaan ottavat kilpailijat, jotka kiljuvat kuin viimeistä päivää.

Docventures esitti keskiviikkona juuri maailmanensi-iltaan tulleen dokkarin, joka kertoo Hollywood-moguli Harvey Weinsteinin nousun ja tuhon. Elokuva perustuu Weinsteinin uhrin ja myös ystävien haastatteluihin.

Jo dokumentin alku riipaisi. Kamera viipyy pitkään tyylikkään naisen kasvoilla, kun tämä takellellen kertoo, miten Weinstein pakotti hänet seksiin 1970-luvulla.

Nainen nielee kyyneleitä. Tapaus koskee lujaa vuosikymmenten jälkeenkin.

Kysymys kuuluu, miksei kukaan puuttunut hirviön toimintaan? Nainen vastasi, kuten muutkin uhrit: Kukaan ei olisi uskonut.

Weinsteinin ystävät selittelivät kuulleensa huhuja sekstailuista, mutta eivät uskoneet niiden todenperäisyyteen. Herra itse väittää, että naiset olivat enemmän kuin halukkaita hyppäämään hänen kanssaan sänkyyn.

Katso tämä Yle Areenasta!

Kommentoi