Veikkauksella menee ihan överiksi

Veikkauspelien kohdalla alkaa käydä jo niin, että pelien määrä korvaa niiden laadun. Uusia pelejä tulee kuin sieniä sateella, joka tarkoittaa, että nykyisin voi pelata vaikka joka päivä, jos vaan rahat piisaa.

Mielestäni veikkauspeleissä tulisi kuitenkin harkita pelimuotoja ja mahdollisuuksia pelien kannattavuuteen niin pelaajan kun pelitarjoajankin kannalta katsottuna.

Uusin peli, jota telkkarissakin mainostetaan naapuripelinä, menee jo tasoltaan ala-arvoiseksi ja herättää liian paljon epätietoisuutta ja epäselvyyttä pelimuotona. Pelin osaaminen on veikkauspelejä myyvältäkin hukassa, hän ei osaa neuvoa asiakkaalle pelin kulkua ja voiton jakautumista ollenkaan. Ja mihin tällaista peliä tarvitaan, joka ennenpitkää johtaa raastupaan erimielisyyksien tai epätietoisuuden vuoksi.

Eikö kannattaisi valita valtavasta pelimerestä ne parhaat ja suosituimmat pelit ja parantaa jalostamalla ne jakosummien prosentit muuttaen kannattavammiksi kuin ne nyt ovat. Jos pelien määrät ovat kohtuuttoman suuria, mikään peli ei pelaajan silmin katsottuna kannata, koska jakosummat hajaantuessaan jäävät niin pieniksi, ettei veikkaaja saa voittaessaankaan edes omiaan takaisin. Se olisi kuitenkin vähimmäisvaatimus, jos halutaan että veikkaaminen ei lopu.

Itse harkitsen kokonaan veikkauspelien lopettamista, koska voittoni on 99 % pienempi kuin sijoittamani panos ellen saa täysoumaa.

Pelien suuresta määrästä voi huomata sen, ettei veikkauspelien tasoon haluta satsata, koska vain määrää koko ajan nostetaan. Miksi esimerkiksi Keno tulee jo kahdesti päivässä, samoin jokeri ja muita pelejä vielä enemmän? Veikkaus on joka viikko, palautuspäivä keskiviikko, näin se ennen meni.

Martti Hiltunen

Vaasa