Onko hallitus lahjottu

Yrittäjäneuvos Lars Gästgivars on kirjoittanut Pohjalaiseen kolme juttua, joissa hän on moittinut turhaan työntekijöitä ja ammattiliittoja. Missähän sitä oltaisiin ilman ammattiliittoja.

Olen ymmärtävänäni näistä jutuista, että nyt olisi paras hallitus aikoihin. Tarkoittako Gästgivars sitä, että nyt on hyvä hallitus, kun RKP ei ole mukana hallituksessa.

Mitä hyvää siinä on, kun heikompien kimppuun käydään lisäten heidän ahdinkoaan entisestään. Hallituksen tavoitteena on saada köyhät kyykkyyn EK:n suosiollisella avustuksella, onhan helppo hallita.

Pohjalaisessa 20.10. Gästgivars sanoo: ”Olen täysin samaa mieltä ammattitaitoisista työntekijöistä, heillä pitää olla palkka, jolla pystyvät elämään. Mutta samaa mieltä en ole, kun kyse on ammattitaidottomista nuorista, jotka opettelevat ensiaskeleitaan työmarkkinoilla.”

Eivätkö nuoret saisi tulla toimeen ja saada mahdollisuuden elää palkallaan normaalisti.

Sain jokin aika sitten kuulla, että kesätyöntekijöiden palkkausta oli laskettu jossakin firmassa. Miten paljon pitäisi nuorten palkkoja laskea, että Gästgivars ja yritykset olisivat tyytyväisiä.

Miten ravintola- tai muiden työntekijöiden palkanalennus vaikuttaa kilpailukykyyn? Ei mitenkään, palkanalennus menee suoraan omistajien pohjattomiin taskuihin.

Ei kai Gästgivars ihan tosissaan usko, että alentamalla palkkoja ja heikentämällä työsopimuksia, työnantaja lisäisi työntekijöitä.

Työnantajien maksuja on kevennetty jatkuvasti, mutta ei se ole työllisyyttä lisännyt. Kuka se vielä joulupukkiin uskoo?

Huonon tuottavuuden ja kilpailukyvyn suurin syy on huono johtaminen, pärstäkerroin johtaminen koko organisaatiossa työnjohtajia myöten. Pakoillaan vastuuta.

Pärstäkerroin pilaa työyhteisön, viihtyvyyden, epäoikeudenmukainen kohtelu aiheuttaa tyytymättömyyttä henkilöstössä, sairauspoissaolot lisääntyvät mikä taas vaikuttaa tuottavuuteen ja kilpailukykyyn. Kannattaisi työnantajien katsoa peiliin, jos sieltä löytyisi syy eikä vain valitella ja työntekijöitä syytellä.

Tuurilla ja hyvillä tuotteilla voi pysyä markkinoilla jonkun aikaa. Hyvästä johtamisesta irtoaa sitä kaivattua tuottavuushyppyä enemmän kuin viisi prosenttia.

Gästgivars moittii ammattiliittoja sopimusten noudattamisesta. Joskus on työläisten otettava järeämpiä toimia käyttöön, jos työnantaja ei usko puheita ja noudata sopimuksia siitä mistä on sovittu. On sellaisia yrityksiä, jotka surutta käyttävät hyväkseen työntekijöitä ja heidän tietämättömyyttään sopimuksista. Vielä härskimpää se on, jos kysymyksessä on ulkomaalainen työntekijä.

Yritysneuvos Lars Gästgivarsin tulisi keskittyä enemmän siihen, että saa kitkettyä pois nämä rosvoyritykset, jotka harjoittavat harmaata taloutta. Silloin rehellisillä yrityksillä on terve kilpailutilanne. Huijaredien, jotka hyötyvät epäreilsuta tilanteesta, ei pidä antaa mellastaa mielin määrin.

Kuulin tuossa, että Helsingissä olisi joitakin ravintoloita tai ruokapaikkoja, jotka ostavat halvalla varastettua lihaa. Jos pitää paikkansa, se on aika hyvä kilpailu etu.

Harmaatalous ja verohuijarit kuriin eikä aleta sorvaamaan heille mitään armahduslakeja.

Onko hallitus lahjottu, kun siellä ei tartuta kunnolla kiinni veroparatiiseihin katoaviin miljooniin.

Allan Saloranta

Työmies Oravainen

Kommentoi