Lukijoilta: Vanhemmat, puhelin pois!

Miksi on hyväksyttyä puhua, selata, seurustella ”älypuhelimen” kanssa ja jättää huomioimatta lapsi, joka nykii helmasta, tai lahkeesta?

Mikä on niin tärkeää, että eläinpuistossa, huvipuistossa, tai missä tahansa, mihin on lasten kanssa lähdetty, vanhemmat työntävät lapsiaan loitomalle, että saisivat lähettää viestinsä, puhua juuri tässä hetkessä tärkeän puhelunsa tai selata saamansa viestit?

Ja miksi nämä samat vanhemmat hetken päästä ovat raivoissaan kiukutteleville lapsilleen?

Vastaukset voi lähettää tälle samalle mielipidesivustolle, missä nämä kysymykset esitettiin.

Markku Laitinen

Isänmaan parturit

Ruotsalainen rakennusfirma Peab osti osan YIT:stä. Entä muut ostot: Abloy-lukkotehdas, Rautaruukki, Tieto – entinen valtion tietokonekeskus, vain joitakin mainitakseni.

Eräässä yhtiössä toimitusjohtajalle annettiin miljoona euroa, ja mies kannatti kauppaa ruotsalaisille, kuin sattumalta asia julkistettiin. Ei koira perään haukkunut. Entä sitten Sonera, josta tuli Telia, jälleen ruotsalaiset asialla.

Mikä kumma suomalaisilla yrityksillä ja johtajilla on, että pitää myydä Ruotsiin? Eikö kotimainen yhtiö ja sen supisuomalaiset työntekijät ole niin arvokas asia, ettei niitä työnnettäisi taivaan tuuliin? Eikö isänmaan etu olekaan tavoiteltava asia? Ennen oli laukkuryssät, nyt on, arvatkaa ketkä.

Heikki Ryhänen

Vaasa

Kelan toiminta on järkyttävää

Olen erittäin järkyttynyt Kelan toiminnasta.

Kun hain Kelasta sairaspäivärahaa sairaslomani ajalle ja toimitin Kelaan lääkärin A- ja B-lausunnon, minua pyydettiin vielä näiden lisäksi toimittamaan Kelaan oma sairaskertomukseni.

On mielestäni törkeää pyytää ihmiseltä tämän henkilökohtaisia sairaskertomuksia lääkärin A- ja B-lausuntojen lisäksi sairaspäivärahaa haettaessa.

Sairaskertomuksessa kerrotaan ihmisestä erittäin henkilökohtaisia asioita, jotka ovat luottamuksellisia ja tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille vain asiakkaan/potilaan hoitoa varten nähtäväksi.

On mielestäni ihmisen yksityisyyttä loukkaavaa pakottaa asiakas paljastamaan kaikkein herkimmät yksityisasiansa sairaspäivärahaa haettaessa.

Jos lääkäri toteaa ihmisen työkyvyttömäksi ja määrää tälle sairaslomaa, niin olisin kiinnostunut myös tietämään, kuka Kelan henkilökunnassa on pätevä arviomaan ihmisen työkykyä tämän sairaskertomuksen perusteella, koskaan kohtaamatta ihmistä henkilökohtaisesti.

Suvi

Vaasa

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä

Kommentoi