Lukijoilta: Vaasan sairaala-asiasta

Pahimman pölyn nyt laskeuduttua tällä kerralla Vaasan keskussairaalan laajan päivystyksen asiasta haluan esittää lyhyen kommentin. Ensinnäkin olen kiitollinen niistä monista rohkaisuista ja tuen osoituksista, jotka sain Pohjanmaalta tässä aika vaikeassa tilanteessa.

Sain myös pyyhkeitä siitä, että en loppuun asti äänestä Vaasan puolesta. Tästä palautteesta olen hieman murheissani, kun ainoana hallituspuolueen kansanedustajana valiokunnassa nostin asian esille ja puolustin vahvasti Vaasan laajaa päivystystä. Siitä sain taas täällä päässä paljon pyyhkeitä ja paineita.

Olin kuitenkin asiantuntijapohjalta vakuuttunut Vaasaa puoltavista vahvoista perusteluista, jotka tulivat valiokunnan kuulemisissa hyvin esille. Olisin ollut myös valmis äänestämään Vaasan puolesta, mutta kävi ilmi, että enemmistöä ei yrityksistäni huolimatta ollut saatavissa. Paljon muita tärkeitä asioita on pöydällä, ja on aika mennä eteenpäin.

Kantani Vaasan asiassa ei ole muuttunut. Uskon ja toivon, että tämäkin julkisuus auttaa, että Vaasan asiaan tullaan vielä palamaan ja että se voidaan jatkossa hoitaa.

Pekka Puska (kesk.)

kansanedustaja, professori

Kommentoi