Lukijoilta: Vaasan kävelykeskustasta

Pohjalainen (30.11.) uutisoi suunnitelmista laajentaa Vaasan kävelykeskustaa. Ilmeisesti kaavoitustoimelta puuttuu ns. oikeita töitä, kun ehditään puuhastella tällaista. Niitä oikeita töitä olisivat Mansikkasaari, Wasalandian alue, siilot jne. joita on vitkuteltu vuosia ja vuosia.

Nyt halutaan sotkea keskustan liikenne mm. kaventamalla Hovioikeudenpuistikko Raastuvankadun ja Kirkkopuistikon välillä. Samalla häviää varmaan taas parkkipaikkoja. En usko, että keskustan alueen yrittäjät katsovat näitä suunnitelmia hyvällä silmällä. Tällainen muutos tulee vain lisäämään Kivihaan vetovoimaa enkä oikein usko, että yrittäjät tätä haluavat.

Ravintoloiden terassit mahtuvat nykytilanteessa ihan hyvin kunhan niiden sijoittelubyrokratiaa saataisiin joustavammaksi. Sitä paitsi terassien käyttöaste ei hirveän korkea ole, ihan ilmastosyistä.

Hanna Vallinmäen kannattaisi joskus jalkautua toimistostaan toteamaan, onko nykyisessä kävelykeskustassa jotenkin ahdasta. Näin ei todellakaan ole.

Esimerkiksi joidenkin ruokamessujen ja muiden tapahtumien aikaan voi olla pientä tungosta Hovioikeudenpuistikolla mutta silloinkin tori on yleensä tyhjä. Eikä Vaasan väestökehitys mitenkään tue laajennustarvetta.

Kannattaisi myös muistaa maamme sääolosuhteet täällä Vaasan korkeudella. Syksyllä, talvella ja keväällä säätila harvoin suosii joutilasta pasteerailua ulkona vaikkapa Rooman tyyliin. Ei, täällä sataa, pyryttää, vihmoo räntää, tuulee ja on kylmää. Ehkä viime kesä on ohjannut Vallinmäkeä harhaan. Ei sellaisia kesiä joka vuosi tule olemaan.

Sitten palokujista. Suuri osa Hovioikeudenpuistikkoon liittyvistä palokujista ei todellakaan ole pysäköintikäytössä.

Vallimäki myös sanoo, että niillä liikkuu vain vähän jalankulkijoita. Se on varmaan totta. Mihin sitä laajennettua keskustaa sitten oikein tarvitaan? Taas kannattaisi käydä välillä paikan päällä.

Vallinmäki myös istuttaisi palokujille puita. Olisi hyvä vaikka soittaa tuonne pelastustoimen puolelle ja kysyä mikä on palokujien todellinen tarkoitus ennen kuin ryhdytään istutuspuuhiin…

Henrik Gräsbeck

Vaasa

Kommentoi