Lukijoilta: Vaasa – yritysystävällinen kaupunki

Viime aikoina on kirjoiteltu yrittämisestä alueellamme sekä Vaasan ilmapiiristä yrittäjiä kohtaan. Pitkästi yli 6 000 yrityksen joukosta löytyy varmasti useita näkökulmia siitä, kuinka kaupunki tekee töitä yrityskehityksen kanssa.

Haluamme yrittäjinä tuoda esiin sen, että Vaasa voidaan nähdä erittäin yrittäjäystävällisenä kaupunkina, uusimmassa tutkimuksessa se oli noussut seitsemän parhaan joukkoon Suomen kaupungeista. Voitaneen myös todeta, että suuret yritykset ovat jo antaneet Vaasan kaupungille tunnustusta panostamalla tuotekehitykseen ja tehtaisiin.

Haluamme lisätä, että myös pienemmät yritykset kokevat Vaasan yrittäjäystävälliseksi kaupungiksi. Kaupunki tarjoaa sekä hyvää palvelua yrityksille että hyviä toimintamahdollisuuksia, jotka ovat seurausta strategisesta ja kaukonäköisestä työstä. Sen saatoimme nähdä jo 20 vuotta sitten kun käynnistimme yrityksemme.

Palosaaren yrityskeskus, joka oli jo silloin olemassa, osoitti suurta halukkuutta löytää tarkoituksenmukaiset toimitilat toiminnalle. Samoin yhteistyö Vaasa Parksin kanssa on ollut helppoa ja toimivaa. Yhteydenpito kaupungin virkamiesten ja liikelaitosten kanssa on ollut sujuvaa. Vaihtoehtona ovat myös useat yksityiset rakennuttajat, jotka palvelevat hienosti alueella.

Toinen tärkeä näkökulma on kaupungin määrätietoinen työ solmia kontakteja yritysten, koulujen ja startup-toiminnan välillä. Panostukset, kuten VEBIC-laboratorio Palosaarella on yhdistänyt yrityksiä, kouluja ja tieteellistä tutkimusta. Se on tehnyt koko alueesta houkuttelevan ympäristön tutkijoille, opiskelijoille sekä tuleville yrittäjille. Työvoima ja yrittäjäthän ovat ne, jotka tuovat työpaikkoja koko alueelle.

Vaasa on alueen merkittävä veturi ja on tärkeää koko alueelle, että veto on päällä. Pitkään jatkunut hyvä kehitys on kuitenkin vaarantumassa. Uusimmat tutkimukset osoittavat, että väestö keskittyy muutamaan kasvukeskukseen ja Vaasa ei ole listalla.

Yhteistyö ja näkyvyys on tärkeää koko Vaasan seudun kannalta, jotta voimme myös jatkossa ylläpitää hyvää kehitystä. Pidetään Vaasa kartalla ja kasvukeskuksena – siitä hyödymme me kaikki. Meidän kokemuksemme mukaan Vaasa on erittäin yrittäjäystävällinen kaupunki.

Pasi Tuominen

tj., Wapice Oy

Johan Kullas

tj., Neotide Ab

Vaasa

Kommentoi