Lukijoilta: Vaasa ei tarvitse kahta pesäpallokenttää

Vaasassa urheilupuolue on pärjännyt hyvin kilpailussa vero- ja lainarahoista kulloisestakin taloustilanteesta riippumatta. Mutta kyllä senkin pitää nyt suostua säästötalkoisiin.

Helpoin säästökohde on antaa Hietalahden pesäpallokenttä sotetalon parkkialueeksi vaatimatta rakentaa uutta tilaansa merelle päin.

Mehän saimme yhdistyessämme Vähänkyrön kanssa Kyrölän pesäpallokentän. Investoidaan vain Vähäänkyröön vielä sen verran, että siirretään sinne Hietalahden kentältä lisää penkkejä penkkiurheilijoille Kyrölän kentälle.

Molemmat, Vaasan Maila ja Vähänkyrön Viesti, voivat järjestää kotiottelunsa Kyrölän kentällä.

Kansallispelinä pesäpallo ei liene kovin vahva vetovoimatekijä kansainväliselle energiaklusterille verrattuna kansainvälisiin jalkapalloon ja jääkiekkoon.

Jos Vaasan ja Mustasaaren kunnat yhdistyvät, niin se mahdollistaisi järkevämmän maankäytön, sillä uuden Vaasan maapinta-ala olisi yli kolme kertaa niin suuri kuin nykyisen Vaasan maapinta-ala. Asukasmäärä kuitenkin kasvaisi vain noin 1,3-kertaiseksi.

Ei tarvitsisi rakentaa yhä ahtaammin ja pyrkiä laajentumaan alas, ylös ja merelle päin, kuten nyt yritetään tehdä veronmaksajien vetämiseksi. Vaasan taajama-aste on jo 98 prosenttia.

Myös urheilu- ja terveysliikuntapaikoille parkkialueineen olisi silloin paremmin tilaa rakentaa. Esimerkiksi Vikbyssä jäi hevosurheilukeskuksen rakentaminen kesken.

Tieliittymä ja pohjatyöt olisi järkevää hyödyntää ihmisurheilun tarpeisiin.

Markus E. Myllymäki

Vaasa

Kommentoi