Lukijoilta: Turvallisuus Sundomin sillalla ja Myrgrundintiellä

Viikonlopun kolari, josta onneksi selvittiin ilma ihmishenkien menetyksiä, toi mieleeni alueen liikenneturvallisuuden, varsinkin talvella.

Nopeusrajoitus sillalla on 80 km/h, mikä tuntuu jalankulkijana melko rajulta, kun raskas liikenne pyyhkäisee metrin päästä rajoitinta vasten noin 88 km/h ja loska lentää. Jos joku autoilija menettää ajoneuvonsa hallinnan sillalla lumen tai liukkauden takia, tulee jalankulkijoille ahdasta auton ja kaiteiden välissä. Vaasan alueen lumenkaatopaikka sijaitsee alueella ja liikenne on ajoittain hyvinkin vilkasta, mutta lumenajosta ei varoiteta edes liikennemerkein.

Lumenkaatopaikalta lähtevien autojen olisi helpompi päästä liikennevirtaan mukaan, jos nopeus tieosuudella olisi 60 km tunnissa. Samoin sillalla liikkuva kevyt liikenne olisi paremmin turvassa. Perään ajojen riski pienenisi.

Öjenintielle kääntyy muutenkin melko paljon liikennettä, kymmenet loma-asunnot ja luontopolku ovat käytössä ympärivuotisesti. Nopeusrajoitus voisi nousta 80:een Öjenintien tiehaaran jälkeisessä ylämäessä, Sundomiin päin ajettaessa.

Tämä nopeuden pudotus noin 1,5–1,8 kilometrin matkalla lisäisi matka-aikaa ehkä noin puoli minuuttia, mutta jos sillä vältyttäisiin onnettomuuksilta, se kannattaisi.

Yksi parannus on kuitenkin jo tehty, sillassa on nykyään kunnollinen kaide entisen jalkalistan sijaan, kiitokset siitä.

Sami Vehkamäki

Sundom, Vaasa

Kommentoi